Superspiss Kjartansson fortsatte målfesten

Vålerenga-spillerne jubler etter Simon Larsens mål i 3-0-seieren over Stabæk på Nadderud mandag. (Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix).

Da Stabæk somlet i forsvar var ikke målkåte Vidar Örn Kjartansson vond å be. Enkelt satte han det siste målet da Vålerenga slo Stabæk komfortabelt 3-0 på Nadderud mandag.

Da var det spilt 66 minutter, og scoringen var islendingens sjuende seriemål. 24-åringen er ensom på topp som den mestscorende i årets eliteserie.

Scoringen var på ingen måte avgjørende. Vålerenga scoret to mål etter corner i 1. omgang, og på toppen av det hele fikk hjemmelaget argentineren Pablo Fontanello utvist rett før pause.

Kjartansson trenger ikke mange sjanser for å score. Mot Stabæk hadde han en sjanse til det kunne ha blitt mål på med marginene på sin side.

– Det var en god avslutning på en fin mulighet. Da det ble 3-0 var det gjort. Sju mål på sju kamper er bra. Forhåpentlig kan jeg fortsette slik, sa Kjartansson.

– Hvorfor scorer du så mye?

– Du må ha tro på deg selv, sa islendingen.

VIF-trener Kjetil Rekdal var naturlig nok fornøyd at årets spissfunn leverte igjen.

– Han scorer mål og er farlig. Han har helt sikkert hatt bedre kamper enn dette, men samtidig burde vi ha vært flinkere til å fore ham med baller også, sa Rekdal.

Strengt

Utvisningen var streng, men dommer Svein Oddvar Moen tolket det dit hen at VIFs Rasmus Lindkvist var på vei alene igjennom med klar sjanse for mål da han ble felt av Fontanello.

Fontanello hadde uansett ingen stor dag på Nadderud. På Diego Calvos innoverskrudde corner etter 19 minutter var han sistemann på ballen da Vålerenga tok ledelsen 1-0. Selvmål og utvisning er et godt stykke under pari.

Corner var mål for Vålerenga mandag. 2-0-scoringen etter 31 minutter kom også etter corner, og denne gangen ble Vålerengas midtstopper Simon Larsen kreditert scoringen.

Stengel-retur

Stabæk hadde også sine muligheter i kampen, men det var liten tvil om at seieren var fullt fortjent. Vålerenga var det klart beste laget og vant sin annen 3-0-seier på rad. Seieren gjorde at de passerte Rosenborg på tabellen og inntok 4.-plassen på tabellen med 13 poeng.

Hjemmepublikummet vartet opp med en liten pipekonsert da Hermann Stengel ble byttet inn for Vålerenga et stykke ut i 2. omgang. Stengel spilte for Stabæk fra 2009 til 2013 før han omsider ble hentet til Vålerenga foran denne sesongen.

Mandag spilte han på det beste laget av de to som møttes.