Meny

Posten trekker ikke Petter Northug-frimerker

STEMPLER IKKE NORTHUG: Posten vil fortsette å selge Northug-frimerker selv om skiesset har innrømmet fyllekjøring. – Northug ble valgt fordi han har vært en fremtredende god skiløper, som har utmerket seg med svært gode prestasjoner, vi angrer ikke, sier pressesjef. Foto: NTB scanpix / Posten, Montasje: ABC Nyehter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I feburar lanserte Posten egne Petter Northug-frimerker. Disse vil fortsatt selges av Posten, fyllekjøring til tross, opplyser pressesjef Hilde Ebeltoft-Skaugrud.
Petter Northug:
 • Navn: Petter Northug jr.
 • Alder: 28 (født 6. januar 1986)
 • Klubb: Strindheim
 • Yrke: Langrennsløper

 

Viktigste meritter:

 • VM: 9 gull, 3 sølv
 • OL: 2 gull, 1 sølv, 1 bronse
 • Verdenscupen: 18 seirer, 2 sammenlagtseirer (2012/2013, 2009/10).
 • Aktuell: Innrømmet søndag kveld å ha krasjet mens han kjørte bil i alkoholpåvirket tilstand i Trondheim tidlig søndag morgen.

 


 

 

Northugs selskaper:

 

Petter Northug Holding AS

 • Eier: Petter Northug (100 prosent)
 • Driftsinntekter: 3,1 millioner kroner (2012), 0,9 millioner kroner (2011)
 • Driftsresultat: 2,8 millioner kroner (2012), 0,8 millioner kroner (2011)
 • Resultat før skatt: 2,8 millioner kroner (2012), 0,8 millioner kroner (2011)
 • Styre: John Northug (styreleder), May Irene Fredly Northug (varamedlem)

 

Northug AS

 • Eiere: Petter Northug Holding AS (20 prosent), Steian Invest AS (15 prosent), Trygg Leik AS (15 prosent), Haugans Hus AS (15 prosent) Hathon Holding AS (15 prosent), Kristian Horgen Invest AS (10,01 prosent), Emil Invest AS (9 prosent).
 • Driftsresultat: -2,1 millioner kroner (2012)
 • Resultat før skatt: -2,2 millioner kroner
 • Styre: Terje Hallan (styreleder), Are Sørum Langås, Rasmus Andreas Brodtkorb, Vegard Støten.
 • Daglig leder: Terje Hallan.

 

Petter Northug (enkeltmannsforetak)

 • Innehaver: Petter Northug
 • Ingen ansatte per 2014 (én ansatt i årene 2012 og 2013)

 

(Kilde: BizWeb)


 

Følg saken:

I forbindelse med OL i Sotsji i februar lanserte Posten frimerker med det de mente var fire av Norges fremste gullkandidater. Blant dem var Petter Northug.

Søndag ble Petter Northugs bil totalvraket i en ulykke. Føreren hadde stukket av fra ulykkesstedet. Skiesset innrømmet søndag kveld at det var han som hadde kjørt bilen. Han har erkjent i politiavhør at han kjørte bilen i alkoholpåvirket tilstand.

Bakgrunn: Petter Northug innrømmer promillekjøring

Pressesjef i Posten, Hilde Ebeltoft-Skaugrud, sier at de ikke har diskutert saken internt, men slår likevel fast at de ikke har noen planer om å trekke Northug-frimerkene, fyllekjøring til tross.

– Frimerkene vil fremdeles være i salg. Northug ble valgt fordi han har vært en fremtredende god skiløper, som har utmerket seg med svært gode prestasjoner. Så vi angrer ikke på at vi har laget Northug-frimerker, sier Ebeltoft-Skaugrud til ABC Nyheter.

Frimerkene av Northug ble trykket i 2,5 millioner eksemplarer, og vil være i salg til det ikke er flere igjen, opplyser pressesjefen.

Hun legger til at de aldri tidligere har trukket tilbake frimerker.

Vi Menn stiller seg fortsatt bak Northug

Posten er ikke sponsor av Petter Northug. Flere av langrennsløperens sponsorer vurderer nå om de vil fortsette samarbeidet etter at Northug har innrømmet fyllekjøring.

Petter Northugs avtale med Vi Menn fortsetter som før. Det er utfallet etter at saken mandag ble behandlet i Egmont Hjemmet Mortensen.

– Nå er Petter i sin vanskeligste situasjon noensinne. Da viker vi ikke fra hans side, og Vi Menn kommer ikke til å forlate ham som sponsor, sier Vi Menn-redaktør og assisterende direktør Alexander Øystå i Egmont Hjemmet Mortensen til NTB.

Avtalen med Vi Menn omfatter pokerreiser som Vi Menn har arrangert til Las Vegas. Northug har gjennomført tre slike turer tidligere. Planen var å gjennomføre en ny pokertur med Northug på laget til sommeren, men dette blir det nå ikke noe av.

– I juni skal vi til Las Vegas med lesere, og vi har i overensstemmelse med Petter bestemt at han ikke skal være med dit, sier Øystå.

Han legger til at Vi Menn tar avstand fra bilkjøring i beruset tilstand.

– Vi Menn tar avstand fra fyllekjøring. Dette kunne gått ille. Vi er veldig skuffet over det Petter har gjort, sier Øystå.

Vi Menn er Northugs eldste private sponsor og har støttet ham siden 2009.

Se alle de dramatiske bildene fra ulykkestedet

Coop-avtalen fortsetter inntil videre

Coop Norges sponsoravtale med Petter Northug, som er verdt 9 millioner kroner, fortsetter foreløpig som før. Coop skal diskutere saken internt og eksternt før det trekkes en endelig konklusjon.

– Vi kommer til å bruke den tiden vi trenger til å diskutere saken grundig, både internt i Coop og med Petter og hans støtteapparat, før vi trekker noen konklusjon, sier konstituert informasjonsdirektør Kristin Paus i Coop Norge til NTB.

Hun opplyser at Coop Extras TV-reklame med Petter Northug ikke er til vurdering, da den uansett ikke ligger på spilleplanen i tiden fremover.

Utover dette har Coop Norge mandag ingen ytterligere kommentarer til saken, men viser til en pressemelding fra søndag.

– Vi synes dette er en veldig trist og alvorlig sak, og vi er skuffet over at Petter har begått et alvorlig lovbrudd. Han har oppført seg på en måte som ikke er i tråd med de idealer han skal fremme som en del av samarbeidsavtalen mellom Coop Norge og ham, sa administrerende direktør Svein Fanebust i Coop Norge i pressemeldingen.

Fanebust bekreftet samtidig at selskapet har en klausul med Northug som gir mulighet til å avslutte samarbeidet. I påvente av en konklusjon, ønsker Coop Norge å vise forståelse for Northug.

– Samtidig som vi tar sterkt avstand fra det Petter har gjort, er vi opptatt av å ta vare på Petter som menneske i den vanskelige situasjonen han nå står i. Et menneskes karakter og styrke betegnes ikke bare av de feil man begår, men også av hvordan man håndterer sine feiltrinn, sa Fanebust søndag.

Avtalen ble inngått i mai i fjor, og den har en varighet på tre år. Avtalen omfatter et sponsorbeløp på ni millioner kroner i året.

Les også: Northug-krasj kan ende med fengsel i ett år

Audi: – Ikke forenlig med våre verdier

Audi ser svært alvorlig på Northug-saken, men fatter ingen avgjørelse rundt sponsoravtalen ennå. Petter Northug må få arbeidsro, opplyser selskapet.

– Det vi nå erfarer, er ikke forenlig med våre verdier. Ethvert samarbeid vi inngår, bygger på profesjonalitet, teamfølelse og omtanke for hverandres merkevare. Dette er uten tvil en svært alvorlig og kjedelig sak, sier informasjonssjef Marius Tegneby i Audi til NTB.

Han legger til at selskapet nå bruker tiden på dialog med Northug Management og at en beslutning derfor ennå ikke er tatt.

– Det er viktig for oss at vi holder hodet kaldt i en krevende situasjon. Vi forstår at mange ønsker å vite hvor veien går videre, men vi kommer ikke til å ta en beslutning basert på hast og uvitenhet. Det er også viktig at teamet til Petter nå får litt arbeidsro. Det ønsker vi å bidra til, sier Tegneby.

Northugs avtale med Audi har løpt siden 2012. Tegneby gir ingen detaljer om innholdet, bortsett fra å uttale at avtalen «representerer både en verdi for Team Northug og for Audi». Bilen som Northug krasjet i fylla, er leaset gjennom Audis finansieringsselskap. Det betyr at Northug som sjåfør er ansvarlig.

– Vi håper og tror at folk forstår at det ene og alene er fører av bilen som er ansvarlig for hendelsen, men vi skulle gjerne selvsagt vært den alvorlige hendelsen foruten, sier Tegneby.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus