Meny

Sogndal parkert på Åråsen

Erling Knudtzon doblet Lillestrøms ledelse hjemme mot Sogndal med en utsøkt lobb. (Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lillestrøm fant fram tempoet og finspillet da Sogndal gjestet Åråsen i eliteserien søndag. Mål av Pálmi Pálmason og Erling Knudtzon ga vertene en fortjent 2-0-seier.

Foran 5058 tilskuere i vårsola i Lillestrøm tok Magnus Haglunds gutter sin annen hjemmeseier for året. Sogndals femmanns backrekke havnet flere ganger i trøbbel når Erling Knudtzon og Moryke Fofana satte fart framover.

Riktig nok tok det noen minutter før kampen åpnet seg opp og fikk de første store sjansene. Og 1-0-scoringer var mer et krigermål enn resultat av et godt angrep. Etter en corner i det 27. minuttet holdt LSK trykket oppe, og Frode Kippe fikk vippet ballen videre inne i Sogndal-boksen. Ved bakerste stolpe dunket Pálmason vertene i ledelsen.

Knudtzon sentral

Kort etter scoringer fikk gultrøyene en gedigen mulighet til å doble ledelsen. Knudtzon var som vanlig aktiv på høyresiden, dro seg fint innover i banen og serverte Fofana. Han fikk god tid og plass i Sogndals 16 meter, men skjøt rett på Erik Dahlin.

Mahatma Otoo og Hjörtur Valgardsson skaffet seg halvsjanser for Sogndal, men særlig mer var det ikke å snakke om fra gjestene før pause. Og starten på annen omgang var trolig også noe Jonas Olssons gutter ønsker å glemme med det første.

Drøyt to minutter var spilt etter pause før Knudtzon fikk betalt for å stå å lure ved midtstreken mens gjestene var i angrep. Pálmasons langball var utsøkt, og hurtigtoget spurtet fra Bjørn Inge Utvik. Da Dahlin kom ut i feltet, lobbet Knudtzon ballen over ham og inn til 2-0.

Endret taktikk

Brått fikk Sogndal svært dårlig tid. Olsson gjorde et par bytter og la om til 4-4-2-formasjon, uten at det ga særlig effekt. Lillestrøm hadde spilt på seg selvtillit og fortsatte med fikse og fine kombinasjoner offensivt.

Flere scoringer ble det dog ikke, men på Åråsen ble det jublet for tre poeng og en foreløpig 5.-plass på tabellen. Bunnplasserte Sogndal søker opptur mot Start på hjemmebane neste helg. I samme runde venter en tøff bortekamp mot Odd for Lillestrøm.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus