Meny

Godset slo tilbake

Peter Kovacs (nederst) gratulerer målscorer Iver Fossum i Strømsgodsets 2-0-seier over Bodø Glimt på Marienlyst søndag. (Foto: Erlend Aas / NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I midtuken fikk Strømsgodset juling av Vålerenga, men søndag var Ronny Deilas menn tilbake i form da de rundspilte Bodø Glimt og vant 2-0.

Sluttresultatet gjenspeiler ikke hjemmelagets dominans, for sifrene kunne vært mye styggere for Glimt.

De gulkledde fra nord skapte ikke én skikkelig målsjanse i løpet av de 90 minuttene, mens Godset på sin side hadde flere store muligheter i tillegg til de som fant nettmaskene.

Glimt hadde sluppet inn mål i åpningskvarteret i samtlige seriekamper denne sesongen, og søndagens kamp ble intet unntak.

Det tok bare åtte minutter før 17 år gamle Iver Fossum scoret kampens første mål. Scoringen kom etter et meget vakkert angrep der venstreback Mounir Hamoud ble frispilt og la ut fra dødlinjen. Øyvind Storflor lot ballen gå mellom beina, og bak ham kom Fossum og satte ballen kaldt i mål.

Det var tenåringens første mål på elitenivå, og et slags gjennombrudd for nok en unggutt fra Strømsgodset.

Hjemmelaget fortsatte å angripe, og etter 24 minutter doblet de ledelsen. Tidligere Glimt-spiller Hamoud plukket opp en halvklarering og smalt til på hel volley. Treffet var ikke perfekt, men nok til å gå forbi Pavel Londak i mål.

Utover omgangen hadde hjemmelaget flere gode muligheter, men manglende presisjon i avgjørende øyeblikk sparte Glimt for flere baklengs.

Etter hvilen virket Godset rimelig fornøyd, og med et par unntak var de siste 45 minuttene en rolig affære.

Med seieren er Godset tilbake på vinnersporet etter at de ble ydmyket av Vålerenga med 0-3 på bortebane 1. mai. De tre poengene gjør at de har heng på serieleder Molde. Etter sju kamper er de to poeng bak, og viser at de blir å regne med i toppen denne sesongen også.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus