Kanonmål bidro til årets første seier for AaFK

Aalesund slo Haugesund 2-1 søndag. Det var klubbens første seier for året. (Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix)

Rett før pause sendte finnen Sakira Mattila i vei et kjempeskudd fra rundt 25 meter som gikk rett i krysset og i mål. Det hjalp godt for Aalesund som slo Haugesund 2-1 og tok sin første seier for sesongen.

Målet var Mattilas andre i årets serie. 24-åringen fra Tammerfors scoret også i kampen mot Bodø/Glimt 30. mars.

0-1-scoringen kom på Aalesunds første mulighet i kampen. Før det var det hjemmelaget som hadde de farligste mulighetene i en ikke altfor velspilt 1. omgang. Kampen bar preg av at begge lag var i poengnød. Aalesund sto med kun tre poeng etter de seks første kampene. Etter søndagens kamp passerte de Haugesund på tabellen.

Grytten igjen

Aalesund var svært effektive i Haugesund. 2-0-målet 11 minutter ut i 2. omgang kom på lagets andre sjanse, og det kom etter fine kombinasjoner. Tor Hogne Aarøy fant Sakira Mattila som igjen fant Torbjørn Grytten, og 19 år gamle Grytten fant nettmaskene i sin andre kamp på rad. Grytten hadde reduseringen da det ble 1-2-tap hjemme for Viking sist torsdag.

Aalesund har ikke tapt for Haugesund på de fire siste forsøkene.

Trykket

Haugesund kom fra 3-0-seier borte mot Brann i forrige serierunde, men fant aldri flyten mot Aalesund. Bedre ble det ikke da tremålsscoreren fra Brann-kampen, Christian Gytkjær, måtte ut med en lyskeskade allerede før kvarteret var spilt.

De trykket på etter Aalesunds 2-0-scoringen, og de fikk utligningen etter 65 minutters spill ved innbytter Daniel Bamberg. Det var Bambergs første seriemål denne sesongen.

Pontus Engblom hadde en god mulighet på tampen, men flere scoringer kom ikke selv om Haugesund presset hardt mot en god AaFK-keeper Sten Grytebust.