Manchester City tok kommandoen i gullkampen

Edin Dzeko scoret to ganger da Manchester City tok et stort steg mot seriegullet lørdag. Foto: Russell Cheyne / Reuters / NTB scanpix

Manchester City er på vei mot gullet i Premier League etter å ha slått Everton 3-2 lørdag. To seirer på hjemmebane er etter alt å dømme nok til å sikre tittelen.

Det var en høydramatisk kamp på Goodison Park, men City klarte å holde hodet kaldt i sluttminuttene og sikret tre svært viktige poeng.

Seieren betyr at City og Liverpool har 80 poeng, men Citys målforskjell gjør at laget sannsynligvis sikrer ligatittelen med seier mot Aston Villa og West Ham kommende uke.

Skulle Liverpool tape mandagens kamp mot Crystal Palace er tre poeng alt som skal til for at City skal vinne gullet for annen gang de siste tre sesongene.

– Det verste som kan skje nå er at vi tror ligaen er vunnet. Vi må tenke på kampen mot Aston Villa fra i morgen av og se hva som skjer etter det, sa City-manager Manuel Pellegrini ifølge BBC.

Han beskrev seieren som et «stort, stort steg» mot ligatittelen.

Ingen lykkebane

Citys spillere og fans måtte gjennom 90 ulidelig spennende minutter lørdag.

Evertons Ross Barkley åpnet ballet med en fantastisk scoring etter elleve minutter, og da så Citys Everton-forbannelse ut til å leve videre.

Før lørdagens kamp sto det med bare én seier på Goodison Park siden 1992.

Det tok imidlertid bare ti minutter før utligningen kom.

Sergio Aguero dro seg fri til høyre og satte ballen kontrollert bak Tim Howard.

Bare noen minutter senere måtte spissen ut med skade, men da tok Edin Dzeko ansvar.

Bosnieren headet inn ledermålet etter 43 minutter, og bare tre minutter etter pause bredsidet han inn 3-1.

Ga Everton håp

Da så kampen ut til å være kjørt for Everton, men etter 65 minutter ga Romelu Lukaku håp til byrival Liverpool.

Belgieren, som muligens var i offside, stupheadet inn reduseringen og da kunne man se at City ble nervøse.

Mot slutten presset Everton på, mens City på sin side var farlige på kontringer.

Barkley og Gerard Deulofeu var giftige de siste minuttene, men etter nesten sju minutter overtid blåste dommeren i fløyta for siste gang.

– Det var veldig tøft og intenst. Jeg tenkte underveis at Everton-spillerne har mange venner i Liverpool, sa kaptein Vincent Kompany.

Dermed ligger alt til rette for at City skal vinne gullet. For Liverpool ser jakten etter klubbens første ligagull siden 1990 ut til å fortsette i minst ett år til, med mindre Aston Villa eller West Ham kan overraske i sesongens to siste kamper.