Meny

Newcastle sørget for Cardiff-nedrykk

Ole Gunnar Solskjær. Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Cardiff tapte lørdag 0-3 for Newcastle, samtidig som Sunderland slo Manchester United 1-0. Dermed rykker Cardiff ned fra Premier League.

Det har lenge ligget i luften at Ole Gunnar Solskjærs Cardiff skulle rykke ned fra Premier League denne sesongen. Lørdag ble det hele avgjort, da Cardiff ble sendt hjem til Wales med 0-3-tap for Newcastle. I tillegg til at Cardiff tapte, vant Sunderland overraskende 1-0 borte mot Manchester United.

– Det at vi har rykket ned er en av de bitreste skuffelsene i både min og i flere av spillernes karrierer, sa Solskjær ifølge Cardiffs Twitter-konto etter kampslutt.

Fra den siste trygge plassen på tabellen skiller fem poeng ned til Ole Gunnar Solskjærs mannskap.

Bakgrunn: Solskjær kan skrive historie

Bommet

Cardiff fikk den første smellen imot bare 19 minutter ut i oppgjøret i Newcastle. Shola Ameobi ordnet 1-0 etter sløvt forsvarsspill av waliserne.

Solskjær fikk laget noe bedre med utover ie den andre omgangen, men store sjanser av, blant andre, islendingen Aron Gunnarsson ble misbrukt.

Newcastlespillerne var derimot effektive foran mål. Etter 88 minutter punkterte Loic Remy kampen med 2-0-scoringen. På overtid fastsatte Steven Taylor sluttresultatet til 3-0.

Mats Møller Dæhli slet med sykdom før kampen og var ikke engang på benken i lørdagens kamp. Jo Inge Berget ble sittende hele kampen på innbytterbenken, mens Magnus Wolff Eikrem fikk spille de siste fem minuttene.

Les også: Skjebnekamp for Solskjær

Fulham rykket ned

I tillegg til at Cardiff er klar for mesterskapsserien neste sesong, ble det også klart at Brede Hangelands og John Arne Riises Fulham slår følge. De fikk kjørt seg på besøk hos Stoke og tapte til slutt 1-4.

Laget er ett poeng foran Cardiff i bunnen, men har fire poeng til trygg plass med kun én serierunde igjen.

– Jeg har aldri tidligere rykket ned, før i dag. Jeg er veldig lei meg. Jeg må unnskylde meg for å ikke takle situasjonen. Klubben ønsket at jeg skulle prøve – det gjorde jeg, sa Fulham-sjef Felix Magath ifølge BBC.

Begge de to norske spilte fra start, og ble på banen i hele skjebnekampen, men ingen av de klarte å gjøre store utslag på det skuffende resultatet.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus