Meny

Brighton reddet omspillsplass på overtid

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brighton havnet under 0-1 borte mot Nottingham i den siste serierunden i mesterskapsserien lørdag, men snudde til 2-1-seier. Dermed stjal de den siste omspillsplassen foran Reading.

Reading hadde skjebnen i sine hender før avslutningsrunden. Med seier ville de beholdt 6.-plassen, som gir omspill til Premier League neste sesong. Men mot Burnley fikk de en tøff kamp, og den endte 2-2.

Dermed fikk Brighton en alle tiders mulighet. Avgjørelsen falt likevel ikke før på overtid. På stillingen 1-1 dukket Leonardo Ulloa opp og ordnet 2-1-seier til Brighton. Det ga de nødvendige poengene for å passere Reading på tabellen.

Blackburn var også med i kampen, men med dårligere målforskjell hjalp det lite at de slo Wigan 4-3 med Joshua King på banen fram til det 79. minutt.

Birmingham overlevde

Også i bunnen var det duket for dramatikk lørdag. Yeovil, som tapte 1-4 for Middlesbrough, og Barnsley, som tapte 2-3 for Queens Park Rangers, var fra før klare for 1. divisjon neste sesong. Hvem som skulle rykke ned som det tredje laget var derimot uvisst.

Doncaster gjestet de overlegne seriemesterne i Leicester. De så lenge ut til å få med seg noe derfra, men på et straffespark etter 75 minutter sørget David Nugent for 1-0-seier til Leicester.

Birmingham hadde ikke behov for mer enn ett poeng så lenge Doncaster tapte mot Leicester. Og mer enn det fikk de heller ikke. Etter å ha ligget under 0-2 borte mot Bolton, kom de tilbake og i tilleggstiden satte Paul Caddis inn 2-2. Dermed var plassen sikret for Birmingham med like mange poeng som Doncaster, men med bedre målforskjell.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus