Meny

Solskjær kan skrive historie

Ole Gunnar Solskjær kan bli første norske manager som får fullføre en sesong i engelsk fotball, selv om Cardiff mest sannsynlig rykker ned. (Foto: Rebecca Naden, Reuters / NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Cardiff står på kanten av eliteseriestupet, men Ole Gunnar Solskjær kan likevel skrive historie ved å bli første norske manager som får fullføre en sesong i engelsk fotball.

Nordmøringen har ikke akkurat hatt stor suksess siden han avløste Malky Mackay midt i sesongen, og Cardiff har tapt 11 av 19 kamper under hans ledelse, men Solskjær har fortsatt et godt navn. Klubbledelsen støtter ham, og tilhengerne ser heller ikke ut til å legge skylden for lagets problemer på ham.

Da nettstedet Wales Online forrige uke inviterte sine lesere til å si hvem som fortjener skylden for Cardiffs svake sesong, kom Solskjær best ut.

* 59,0 prosent mener at klubbeier Vincent Tan har mest å svare for.

* 16,5 prosent mener spillerne må ta mest av skylden.

* 15,4 prosent legger største del av ansvaret på Malky Mackay.

* 9,2 prosent mener Solskjær må ta skylden.

Nettstedet kritiserer Solskjær for «bisarre laguttak» og «naivitet», men altså er det andre som tillegges mer av ansvaret for at Cardiff to serierunder før slutt er helt sist på tabellen.

Les også: Cardiff skubbet ned til jumboplassen

Tre fikk sparken

Solskjær er den fjerde nordmann som har vært manager for en toppklubb i engelsk fotball. De tre første fikk alle sparken før sesongen var over.

* Egil «Drillo» Olsen ledet Wimbledon i eliteserien i 1999-2000. Klubbens norske eiere Kjell Inge Røkke og Bjørn Rune Gjelsten sparket ham to kamper før slutt, da laget fortsatt hadde håp om å berge plassen. Wimbledon rykket ned.

* Ståle Solbakken ble i 2012 manager i Wolverhampton, og oppgaven var å føre laget rett tilbake til eliteserien etter nedrykket. Etter en serie skuffende resultater fikk han sparken allerede i januar 2013. Klubben byttet manager igjen før sesongslutt og rykket ned til nivå tre.

* Henning Berg ble Blackburn-manager i oktober 2012, men heller ikke han fikk sving på laget umiddelbart, og han fikk sparken allerede etter 57 dager.

Les også: Hevder Solskjær sitter trygt selv med nedrykk

Støtteerklæring

Lørdag kan Cardiff være dømt til nedrykk, om laget avgir poeng i bortekampen mot Newcastle og andre resultater går i lagets disfavør. Likevel er det ikke mye som tyder på at Solskjær får sparken før sesongslutt.

– Ole har min fulle støtte, forsikret klubbformann Mehmed Dalman torsdag.

Nå skal det sies at slike støtteerklæringer har en tendens til å dukke opp rett før en manager får sparken. Den neste uken vil vise om Solskjær virkelig blir første norske manager som bryter målsnøret i en engelsk fotballsesong, men sikreste måte å garantere det er nok å vinne i Newcastle.

– Vi har et fjell å bestige. Vi har to kamper igjen, vi må vinne begge og ha noe hjelp, men det er mulig. Først og fremst vil vi sørge for at vi har noe å spille for i siste runde på hjemmebane. For en fantastisk avslutning det kan bli på sesongen da, sier Solskjær.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus