Tufte med sterkt og følelsesladet løfte til Dale Oen

Bård Tufte lover å prestere i OL for sin avdøde venn Alexander Dale Oen. Foto: NTB scanpix / Montasje ABC Nyheter
Bård Tufte lover å prestere i OL for sin avdøde venn Alexander Dale Oen. Foto: NTB scanpix / Montasje ABC Nyheter

Roeren Olaf Tufte skulle prestere for Alexander Dale Oen i London-OL i 2012. Det klarte han ikke. Nå lover han å levere varene i OL i Rio i 2016 i stedet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tufte fra Nykirke ved Horten har skrevet et sterkt og følelsesladet blogginnlegg på dagen to år etter at den profilerte svømmeren så brått døde på trening i Flagstaff i USA.

«To år er gått siden du gikk bort, så altfor tidlig. Og fullstendig meningsløst! Ved grava di ga jeg deg et løfte. Jeg feilet! Nå vil jeg oppfylle det jeg lovet deg, og meg selv», skriver Tufte torsdag.

Topproeren beskriver den tunge sorgprosessen som fulgte etter at kameraten gikk bort. Han forteller om treningsøkter som ikke var som de skulle, og om en sesong han egentlig ikke brydde seg så veldig om.

Han kom til London-OL som gullvinner i OL både i 2004 og 2008, men var langt unna medalje i den engelske hovedstaden. Nå skriver han at han ofte har tenkt på at han ikke klarte å innfri løftet sitt.

«Ved grava di i mai 2012, ga jeg deg et løfte. Et løfte om at jeg skulle prestere for deg og meg i London 2012. Jeg feilet. Det gnager den dag i dag», står det i blogginnlegget.

Men Tufte gir ikke opp. Han er innstilt på å holde det han lovet bestevennen.

«Jeg skal prestere for deg og meg i Rio i 2016», er det nye løftet han gir Alexander Dale Oen – på dagen to år etter at han døde.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus