Wings for Life World Run i Stavanger:

Kjendiser løper for ryggmargsskadde

LØPER FOR EN GOD SAK: Heidi Weng og Aksel Lund Svindal er blant dem som stiller til start i Stavanger søndag 4. mai i Wings for Life World Run. Foto: NTB scanpix (montasje ABC Nyheter)
LØPER FOR EN GOD SAK: Heidi Weng og Aksel Lund Svindal er blant dem som stiller til start i Stavanger søndag 4. mai i Wings for Life World Run. Foto: NTB scanpix (montasje ABC Nyheter)

Idrettshelter utfordrer folk til «å løpe for dem som ikke kan». I Stavanger stiller blant andre Aksel Lund Svindal og Heidi Weng på startstreken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Wings for Life World Run»

* Arrangeres samtidig i 34 ulike land på seks kontinenter. Se oversikt her.

* I Norge går løpet i Stavanger

* Overskuddet fra løpet går til organisasjonen «Wings For Life».

* En rekke kjente personer stiller til start verden over.

* Man kan løpe som langt man vil og klarer, men det hele er over når man blir tatt igjen av en følgebil som kommer bakfra.

Auksjon av Svindals OL-hjelm

I samarbeid med Aksel Lund Svindal, auksjonerer ABC Nyheter bort hjelmen han brukte under OL i Sotsji 2014. Pengene fra auksjonen går til stiftelsen Wings for Life.

Les mer:

* Aksel Lund Svindals hjelm kan bli din

* – Ryggmargen er like komplisert som hjernen

* – Vi skal finne en kur for ryggmargsskader

* – Hjelmen måtte passe en hedersmann

* Kjendiser løper for ryggmargsskadde

Søndag 4. mai smeller startskuddet for verdens kanskje mest spesielle veldedighetsløp, Wings for Life World Run.

Løpet starter samtidig på seks kontinenter i 34 land. I Norge arrangeres løpet i Stavanger. Og reglene er meget enkle.

Løpet har ingen fast distanse, og du kan selv velge hvor langt du ønsker å løpe. Det spesielle er at mållinjen ikke ligger foran deg, men bak.

Oppdatering søndag kveld: Petter Northug deltok ikke i løpet. Han er siktet for promillekjøring etter å ha krasjet bilen sin natt til søndag.

Mållinjen er en bil

En følgebil vil starte en halvtime etter løperne i et gitt tempo og øke farten etter hvert. Hver løype er 100 kilometer lang og løperne skal forsøke å komme seg så langt de kan før den spesialutstyrte bilen tar dem igjen.

Når man blir tatt igjen av følgebilen, er løpet over.

Til slutt vil det stå igjen en kvinnelig og mannlig deltager. Det vil både bli kåret nasjonale og internasjonale vinnere.

Organisasjonen har et mål om at 100.000 deltagere stiller på startstreken for å støtte organisasjonen Wings for Life som jobber med å finne en kur for ryggmargsskader.

Du kan legge inn bud på Aksel Lund Svindals OL-hjelm i vår nettauksjon. Inntektene går til Wings for Life som igjen gir hver eneste krone til forskning på ryggmargen.

Kjendiser på startstreken

Stiftelsen mottar hele overskuddet i forbindelse med løpet og flere norske idrettskjendiser står på startstreken i Stavanger for å støtte saken.

Petter Northug (langrenn), Heidi Weng (langrenn), Aksel Lund Svindal (alpin), Jokke Sommer (basehopping), Karina Hollekim (skisport/basehopper) og Thomas Jacobsen (kjelkehockey/alpin) er alle klare for å ta utfordringen fra «mannen i gata».

– Jeg ble spurt om å være med og takket lett ja. Løpet støtter en spennende og bra sak. Jeg synes også det er moro at det skal gå i Norge samtidig med resten av verden. Da må vi i Norge være flinke til å støtte opp og vise at vi er med, sier Aksel Lund Svindal til ABC Nyheter.

Felix Baumgartner skal løpe til inntekt for personer med ryggmargsskader. (Foto: NTB scanpix)Felix Baumgartner skal løpe til inntekt for personer med ryggmargsskader. (Foto: NTB scanpix)

Også andre verdensstjerner stiller til start i andre land.

Robby Naish (windsurfing), David Coulthard (Formel 1) og Sebastian Vettel (Formel 1) er blant noen ambassadørene som skal delta i «Wings for Life World Run».

I tillegg til mannen med verdens høyeste hopp, østerrikeren Felix Baumgartner.

Baumgartner ble verdenskjent da han i 2012 ble fraktet opp til nær 39.000 meters høyde i en heliumballong og hoppet mot jorda.

Les også: – Ryggmargen er like komplisert som hjernen

Starter samtidig

Alle som deltar i Wings for Life World Run starter å løpe samtidig, uavhengig av hvor i verden de befinner seg.

I Norge er man «heldig» med starttidspunktet for løpet. Klokken 12.00 løper de norske deltagerne ut fra Stavanger Stadion.

Men i de øvrige arrangørlandene har man altså andre tider å forholde seg til. Løpere i California vil eksempelvis starte klokken 03.00 om morgenen, mens startskuddet i Taiwan går klokken 18.00 på kvelden.

I Norge vil løpet bli vist av TV 2.

Personvernpolicy