Stabæk tilbake på vinnersporet

Stabæks Pablo Ezequiel Fontanello scoret da Stabæk tok ledelsen 2-0 over Bodø/Glimt i eliteserien søndag. (Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix).

Etter den gode sesongstarten hadde Stabæk tapt to kamper på rappen, men søndag kapret laget tre nye poeng da Bodø/Glimt ble slått 2-1 på Nadderud.

Stabæk er eliteseriens kanskje største overraskelse så langt, og etter fem kamper står Bob Bradleys menn med ni poeng.

– Ni poeng vil jeg si er en rettferdig fangst. Jeg er fornøyd med deler av spillet vårt så langt, og jeg vil kalle oss et uferdig produkt. Vi er for ustabile i løpet av kampene, og det er noe vi tar opp hver eneste uke, sa Bradley til NTB.

Det nyopprykkede laget var tippet sist av de aller fleste før sesongen, men så langt ser Stabæk ut til å være bedre enn antatt. Søndag var det Bodø/Glimts tur til å finne ut det.

– Det positive er at vi ikke gir opp. Vi gikk for redusering på 0-2, og da den kom var vi nær en ny scoring på slutten, sa Glimt-trener Jan Halvor Halvorsen.

Stabæk styrte

Det var spilt bare 13 minutter på Nadderud da den første scoringen kom. Aketchi Luc-Martin Kassi trakk seg inn i boksen og ble helt unødvendig lagt i bakken. Straffen var soleklar, og Stabæks superveteran Jon Inge Høiland var sikker fra ellevemeteren.

Etter målet kjørte Stabæk kampen, men gjestene kom seg til et par sjanser til tross for at de nesten ikke hadde ballen. Først skjøt Trond Olsen like utenfor etter en god vending, før Papa Alioune Ndiaye tvang fram en god redning av Stabæk-keeper Mande Sayouba.

1-0 sto seg til pause, en fortjent ledelse Stabæks dominans tatt i betraktning, men like før hvilen var de blåkledde kanskje litt heldige som ikke fikk straffe mot da Abdurahim Laajab gikk i bakken.

– Det var klar filming, hevdet Stabæks Høiland overfor NTB.

Nær Høiland-dobbel

Seks minutter ut i annen omgang doblet hjemmelaget ledelsen. En godt slått corner fra Anders Trondsen ble headet i tverrliggeren av Høiland, men stoppermakker Pablo Fontanello var påpasselig frampå og satte returen i mål med hodet.

Etter mål nummer to fikk Bodø/Glimt ha ballen mer og mer, men uten at de skapte særlig sjanser. Det var lite som tydet på at avslutningen skulle bli spennende, men kvarteret før slutt reduserte Mustapha Ndiaye nesten ut av ingenting.

– Jeg synes spillerne begynte å gjøre for mye på egen hånd etter både 1-0 og 2-0. Det er en viktig lekse for spillerne og noe jeg var misfornøyd med allerede i pausen, sa Stabæk-trener Bradley.

Scoringen fikk Stabæk til å presse høyere igjen, og laget spilte seg fram til flere muligheter. To minutter før full tid fikk bortelaget en ny god sjanse, men Sayouba vartet opp med nok en god redning.

– Vi var bedre mot slutten og hadde store sjanser til å score nummer tre. Det var positivt, sa Bradley.