Meny

Haugesund sjanseløs mot Sogndal

Sogndals Hjörtur Logi Valgardsson og Mahatma Otoo jubler etter at førstnevnte har økt til 2-0 for Sogndal mot Haugesund i eliteserien søndag. Haugesunds Per Morten Kristiansen fortviler. (Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sogndal hadde ingen problemer med å hente hjem årets første trepoenger fra bunnkampen i Haugesund søndag. Tre scoringer den første timen ga 3-0-seier.

Verken Sogndal eller Haugesund har fått noen kjempestart på eliteseriesesongen. Etter fire serierunder hadde ingen av lagene vunnet. Søndag ryddet Sogndal opp i den statistikken og banket Haugesund på arenaen hvor vertene tapte bare tre seriekamper i 2013.

– Det er ikke daglig kost å tape 0-3 her hjemme i Haugesund. Det svir. Vi er dårlige i presset, skaper så å si null sjanser og er usannsynlige dårlige defensivt. Det gjør at vi taper fotballkamper. Det er null selvtillit, sa Haugesunds Tor Arne Andreassen til C More etter kampen.

– Vi var nærmere ytterligere ett mål enn de var redusering. Spillerne gjorde en helt fantastisk jobb i denne kampen, oppsummerte Sogndal-sjef Jonas Olsson.

Les også: RBK-Nielsen tilbake med scoring i storseier

Haugesund ufarlige

Mahatma Otoo hadde en god dag på jobben for Sogndal og ordnet 1-0 til gjestene etter et drøyt kvarter. I minuttene som fulgte handlet det meste om Sogndal, men flere skuddforsøk fant veien til tribunen bak hjemmelagets mål.

Etter 34 minutter doblet Sogndal ledelsen. Petter Strand gjorde en glimrende jobb nede ved dødlinjen før han trakk seg inn mot 16-meteren. Derfra traff han godt med pasningen på bredsiden til Hjörtur Logi Valgardssons høyrefot. Islendingen kunne juble for sin første eliteseriescoring.

Haugesund skapte ikke en målsjanse i den første omgangen.

– Dette var tynn suppe, oppsummerte Haugesund-kaptein Per Morten Kristiansen i pausen.

Les også: Godset ikke til å stoppe

Punkterte

Etter pause ble det ikke bedre for vertene, og Kristiansen ble byttet ut til fordel for reserve Olav Dalen. Den solide Haugesund-keeperen spilte samtlige seriekamper for rogalendingene i både 2012- og 2013-sesongen, i tillegg til å ha vært fast i starten av denne sesongen.

Etter 56 minutter fikk Haugesund nok et slag i ansiktet, da Bjørn Inge Utvik satte inn 3-0 med hodet.

Les også: Sandnes Ulf fortsatt uten seier

– Jeg følte på meg at vi kom til å gjøre en bra kamp i dag. Det var bra av hele gjengen. Vi hadde et ekstremt trykk i første omgang, som vi levde litt på gjennom kampen, oppsummerte Utvik til C More.

Haugesund har med tapet søndag kun Sandnes Ulf bak seg på tabellen. De to lagene har to poeng hver.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus