RBK-Nielsen tilbake med scoring i storseier

Mike Jensens fulltreffer avgjorde søndagens hjemmekamp mot Brann for Rosenborg. (Foto: Ned Alley / NTB scanpix)

Kasper Skaanes ga Brann seiershåp med to mål på Lerkendal, men Rosenborg avsluttet best og vant 5-2 i et fyrverkeri av en fotballkamp søndag kveld.

19-åringen Skaanes fikk sitt gjennombrudd i eliteserien med sine to første scoringer, men det nyttet lite i en kamp der Brann sviktet defensivt i avgjørende øyeblikk.

En perlescoring av Mike Jensen like etter Branns utligningsmål ga Rosenborg 3-2.

Og to ganger det siste drøye kvarteret klønet bortelaget det til og veltet Riku Riski over ende. Begge gangene fikk RBK straffe, og Alexander Søderlund og innbytter Nicki Bille Nielsen omsatte hver sin i scoring.

Nielsen ble mottatt som en helt av Rosenborg-fansen tross den mye omtalte politiepisoden i påsken. Da vertene fikk sitt annet straffespark, var Morten Gamst Pedersen rask med å overlevere ballen til sin danske kollega.

– En fantastisk fin gest av Morten å gi ham den straffen. Flott gjort av en stor spiller til en god lagkamerat. Det var et fint øyeblikk, sa trener Per Joar Hansen til C More.

Vendte

«Perry» hadde mye å smile over etter kampslutt, men det var gjestene som åpnet best i Rosenborgs storstue. Brann lå balansert og fikk full uttelling da sjansen bød seg på kontring etter 13 minutter.

Erik Huseklepp førte ballen og slapp den perfekt til Skaanes, som lignet en veteranspiss da han kontrollert gjorde 1-0 alene med Alexander Lund Hansen.

Rosenborg slo kjapt tilbake. Først fant en av Gamstens utmerkede dødballer veien til Tore Reginiussens pannebrask, og lagene var like langt.

Så, i det 28. minuttet, fikk Brann-forsvaret trøbbel da Mikkel Diskerud kastet langt. Stefan Strandberg stusset til Jonas Svensson, som var rå i duell med Birkir Már Sævarsson og prikket inn 2-1.

Omstridt utvisning

Idet Rosenborg jaktet en 3-1-scoring etter hvilen, snudde kampbildet brått da Brann-trener Rikard Norling kastet inn Kristoffer Barmen og Stéphane Badji i det 59. minutt. Minuttet senere var Badji servitør da Skaanes gjorde 2-2, mens Barmen like etter holdt på å banke gjestene i ledelsen.

– Vi var på vei inn i matchen og gjorde 2-2. Men så tapte vi kampen på grunn av ting som jeg tror vi kan gjøre bedre i framtiden, mente Norling.

For derfra og ut tilhørte kvelden Rosenborg. Minuttet før slutt satte Nicki Bille Nielsen inn 5-2 fra straffemerket.

For Badjis del endte helrødt da han ble utvist for et slag mot Mike Jensen. Tidligere hadde han laget straffe og levert et par tversoverpasninger som fort kunne ha gitt Rosenborg en enda klarere seier.

Da det kokte som verst rundt senegaleseren, valgte Norling å gå inn på banen for å hente med seg spilleren.

– Jeg vet at jeg ikke får gjøre det, men situasjonen løste seg helt enkelt ikke. Jeg er ansvarlig for spillerne i rød trøye, og da gjorde jeg det. Men jeg må snakke med flere for å få et bilde som gjør at vi kan håndtere dette riktig, forklarte svensken.