Godset ikke til å stoppe

Peter Kovacs scoret Strømsgodsets første mål i 2-1-seieren over Odd søndag. (Foto: Vegard Grøtt, NTB scanpix).

Strømsgodset styrer eliteserien med suksess, men 2-1-seieren over Odd søndag var absolutt ingen selvfølge.

«Godset» er nå oppe i 13 seriekamper på rad uten tap. Forrige nederlag kom borte mot Viking (0-1) 1. september i fjor. Siden den høstdagen har Strømsgodset ti seirer og tre uavgjorte.

Det er lenge igjen av sesongen, men SIF kan absolutt gjøre som Molde (2011-12) og Rosenborg (2009-10): Å forsvare tittelen.

Men mot Odd fikk drammenserne virkelig kjørt seg.

Skiensklubben får trolig et godt år, og det hadde absolutt ikke vært noe å si på om søndagskampen hadde endt uavgjort.

Men Ronny Deila har meislet inn en vinnerkultur i laget sitt. Den er med på å gi tabelltopp og 13 av 15 mulige poeng idet vi snart sier farvel til april.

Tett

Alle scoringene kom før pause i en frisk kamp.

Etter noen veldig hektiske sekunder inne i Odd-feltet havnet ballen på foten til Peter Kovacs. Han kunne ikke unngå å score 1-0 fra bakre stolpe.

Midtstopper Lars Sætra doblet ti minutter senere. Han headet inn Øyvind Storflor-frisparket. Odd var på det tidspunktet uten sin midtstopperkaptein Steffen Hagen. Han ble behandlet på sidelinjen.

Jone Samuelsen reduserte helt fortjent med en heading like før pause. Han fikk stå umarkert på seks meters hold.

Odd hadde et par gode sjanser til, og 2-2 ville speilet omgangen riktigere.

Tøft

Odd trykket på etter pause også, og Strømsgodset måtte i perioder forsvare seg med stor kraft.

Det hagler med kamper i eliteserien om dagen. Torsdag møter Strømsgodset Vålerenga borte. Bodø/Glimt kommer til Marienlyst søndagen etter.

For Odd venter Sarpsborg hjemme 1. mai. Så kommer en vrien bortekamp mot Viking mandag neste uke.