RBK sendte Eggen ut av cupen

Orkla-trener Nils Arne Eggen så laget sitt tape 0-3 mot gamleklubben Rosenborg i cupen torsdag. (Foto: Ned Alley / NTB scanpix)

Nils Arne Eggens Orkla kom til gode sjanser, men ble likevel noen numre for små mot Rosenborg i fotballcupens 1. runde torsdag. RBK vant 3-0.

Orkla gjorde seg ikke bort i hjemmefesten mot Eggens gamleklubb. Tobias Mikkelsen sendte gjestene i ledelsen etter et kvarter, men så holdt hjemmelaget stand helt til det sprakk litt opp mot slutten.

Tore Reginiussen headet inn 2-0 etter 80 minutter, mens Alexander Søderlund sikkert scoret RBKs tredje fulltreffer fire minutter før slutt.

I mellomtiden kom 3.-divisjonslaget Orkla til flere nestensjanser. Den aller største muligheten kom da Håkon Sanden fikk et godt innlegg foran mål i det 76. minutt, men spissen klarte ikke å ski inn 1-1 forbi RBK-keeper Stig Sandø. I denne perioden kjempet vertene hardt for en utligning.

John Hou Sæter ble torsdag tidenes yngste RBK-debutant i en alder av 16 år, tre måneder og elleve dager. Også Aslak Fonn Witry (18), Bent Sørmo (17) og Lars Stubhaug debuterte for Rosenborg i cupkampen.