Sola slo Sandnes Ulf ut av cupen

NM Fotball 1. Runde. Sola - Sandnes Ulf. Morten Eriksen setter inn 1 - 0 til Sola under cupkampen mellom Sola og Sandnes Ulf torsdag kveld. Foto: Aftenbladet Pål Christensen / NTB scanpix

Årets første cupbombe i norsk fotball ble detonert da hjemmelaget Sola fra 3. divisjon sendte Sandnes Ulf ut av NM med 1-0-seier torsdag.

Morten Eriksen, som spilte for Sandnes Ulf fram til 2012, ble matchvinner etter en halvtimes spill på Sola stadion. Han kranglet seg forbi Derek Decamps og målvakt Hannes Halldórsson og fikk satt ballen i det åpne målet.

Første omgang var relativt jevnspilt, men i annen omgang var hjemmelaget under konstant press. Sandnes Ulf-trener Asle Andersen gjorde alle tre byttene ved pause og manet sine spillere framover på banen.

Men tross et solid overtak etter hvilen, maktet Sandnes Ulf aldri å score. Dermed endte årets NM som i 2012, da Andersens gutter måtte ta farvel i 1. runde med 1-2-tap for Staal Jørpeland.

Ekstra artig ble nok torsdagskvelden for Eriksen og mange av lagkameratene som har en fortid i Sandnes Ulf.