Meny

Nytt tap for Carlsen

Så langt denne uken har Magnus Carlsen tapt to ganger. Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sjakkverdensmester Magnus Carlsen (23) gikk på sitt annet tap på to dager da Teimur Radjabov fra Aserbajdsjan (27) ble for sterk i Vugar Gasjimovs minneturnering torsdag.

Carlsen hadde fordelen av hvite brikker, men etter 52 trekk i den 5. runden var det over og den regjerende verdensmesteren måtte tåle enda et nederlag.

Onsdag tapte Carlsen for italieneren Fabiano Caruana. Det var Carlsens første tap i denne turneringsformen siden tapet for Caruana i juni i fjor.

Tapet gjorde også Carlsen ga fra seg ledelsen i turneringen.

Les også: Magnus Carlsen tapte for første gang på ti måneder

I neste runde skal Magnus Carlsen opp mot Mamedjarov Sjakhrijar fra Aserbajdsjan. Carlsen vant mot ham i turneringens første kamp. Da spilte Carlsen i hvitt, denne gangen skal han spille med svarte brikker.

Turneringen i Aserbajdsjan blir arrangert til minne om Vugar Gasjimov. Den aserbajdsjanske sjakkspilleren døde i januar, bare 27 år gammel.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus