Real Madrid best uten ball

Karim Benzema jubler etter å ha scoret Real Madrids vinnermål i mesterligasemifinalen mot Bayern München onsdag. (Foto: Michael Dalder, Reuters / NTB scanpix)

Bayern München lot nesten ikke Real Madrid låne ballen, men hjemmelaget brukte den bedre og kunne vunnet mer enn 1-0 i første mesterligasemifinale.

Real Madrid viste forrykende kontringsfotball. Etter at Karim Benzema i det 19. minutt scoret fullstendig mot spillets gang var det hvittrøyene som skapte både de fleste og de største sjansene på Santiago Bernabéu.

Bayern München kom til et par store muligheter de siste ti minuttene og skrek høyt på straffe på overtid, men Real Madrid tar fortjent med seg en ledelse til returkampen i München neste uke.

Pep Guardiola har hatt mye suksess på Bernabeu som Barcelona-trener, og han må ha trodd på mer moro da Bayern München dominerte fullstendig i begynnelsen av onsdagens semifinale.

De første ti minuttene hadde gjestene 83 prosent ballbesittelse. Real-spillerne var nesten ikke borti ballen, men de lå dypt og tettet igjen. Bayern kom bare til et par halvsjanser før Real flyttet opp presset og viste hva man kan gjøre med ballen.

Sceneskifte

Cristiano Ronaldo, som var tilbake i laget etter å ha mistet fire kamper med en hamstringskade, startet kontringen og spilte Fabio Coentrão fram på venstresiden. Hans innlegg ble omsatt i scoring av Benzema.

Franskmannen scoret sitt femte mesterligamål denne sesongen og forvandlet onsdagens kamp.

Plutselig var det hjemmelaget som herjet, med giftig kontring etter giftig kontring. Ronaldo fikk flere sjanser til å slette sesongrekorden på 14 mesterligamål som han fortsatt deler med Lionel Messi.

Manuel Neuer reddet hans nikk på mål i det 20. minutt, mens Ronaldo seks minutter senere avsluttet svakt over på Coentrãos innlegg.

Bayern München fortsatte å eie ballen, men greide ikke å skape mange sjanser. Philipp Lahm hadde den største i slutten av første omgang, men skuddet gikk i nettveggen. Sekunder senere svarte Real Madrid med en større sjanse, men Angel Di Maria skjøt over.

Rekord på vent

Også i annen omgang kom Real Madrid til de største sjansene. Neuer sto igjen i veien da Ronaldo været rekordscoring i omgangens åpningsminutter, og midt i omgangen slo tyskeren til corner da Ronaldo skar inn i feltet og fyrte løs etter igjen å ha blitt spilt fram av Coentrão.

I det 73. minutt måtte Ronaldo legge rekorden på is da han ble byttet ut med Gareth Bale. Waliseren har slitt med forkjølelse og startet derfor på benken.

Bayern München avsluttet sterkt og hadde to gode bud på utligning de siste ti minuttene. Innbytter Thomas Müllers skudd endret retning på Raphael Varane og gikk utenfor, mens Iker Casillas reddet Mario Götzes skudd.

På overtid skrek gjestene på straffe da Müller gikk over ende i en duell med Xabi Alonso, men dommer Howard Webb vinket korrekt videre før han blåste av kampen.