Meny

Barcelonas kjøpsnekt midlertidig opphevet

KJØPSNEKT MIDLERTIDIG OPPHEVET: Barcelona får likevel lov å hente spillere. I dag har FIFA bestemt at dommen om å kjøpsnekt foreløpig er opphevet. (Foto: NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ankebehandlingen av Barcelonas kjøpsforbud blir ikke ferdig før det neste overgangsvinduet åpner. Dermed rekker den spanske storklubben å hente nye spillere i sommer.

I starten av april ble Barcelona ilagt ett års kjøpsstopp på grunn av brudd på overgangsreglene for mindreårige spillere. Klubben valgte både å anke straffen til Idrettens voldgiftsrett (CAS) og be Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) om at overgangsforbudet stanses mens ankebehandlingen pågår.

Les også: Barcelona nektes nye spillerkjøp

Onsdag skrev FIFA i en pressemelding at forbundet så seg nødt til å etterkomme Barcelonas krav. Det betyr at klubben inntil videre kan hente spillere som normalt.

– FIFAs ankeutvalg virker ikke i posisjon til å avgjøre hovedtemaet tidlig nok til at en eventuell anke til CAS vil bli avgjort før den neste registreringsperioden (1. juli), heter det blant annet i pressemeldingen.

Barcelona raste mot kjøpsnekten som klubben ble ilagt på grunn av regelbrudd tilknyttet ti utenlandske spillere under 18 år i perioden 2009 til 2013. I utgangspunktet ville straffen ha nektet klubben å kjøpe spillere før 1. juli i 2015.

– I lys av det ovennevnte forsikrer lederen av FIFAs ankeutvalg (Larry Mussenden) at ordentlig og tilstrekkelig vil finne sted, og at alle klubbens rettigheter samtidig vil bli respektert, skrev FIFA onsdag.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus