Meny

Defensiv Mourinho fikk det nesten som han ville

Atlético Madrid-spillerne fikk en stri jobb mot José Mourinhos Chelsea på hjemmegress tirsdag. (Foto: Paul Hanna / Reuters / NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Chelsea lyktes med taktikken og holdt Atlético til 0-0 på bortebane i mesterligaen tirsdag. Prisen ble to suspensjoner og to skumle skader.

For allerede etter et kvarter av semifinalen på Vicente Calderón, fikk José Mourinhos kampplan sin første ripe – og kampen sin mest dramatiske hendelse.

Chelsea-keeper Petr Cech kolliderte med stolpen i det han slo en ball over mål og ble liggende. Etter kort tids behandling måtte tsjekkeren gi seg på grunn av smerter i skulderen, og den 41-årige reserven Mark Schwarzer, for øvrig den eldste spilleren i en sluttspillkamp i mesterligaen noensinne, måtte overta mellom stengene.

Det klarte veteranen godt, men like fullt var Mourinho bekymret på grunn av forfallene han kan stå overfor i returkampen på hjemmebane neste uke. Selv om han lyktes gjennom å «parkere bussen» på egen halvdel hele kampen.

– Det var vanskelig. Vi mistet keeperen tidlig. Vi mistet kapteinen vår (John Terry) senere i kampen. Vi mistet også to spillere på grunn av gule kort. Så det er ingen grunn for meg til le, sa Chelsea-sjefen til Viasats reporter.

Surt

Foreløpig vet han ikke omfanget av Cechs og Terrys skader, men sikkert er det uansett at Frank Lampard og John Obi Mikel er utelukket med karantene neste onsdag.

Slik sett er det mulig at Atléticos suksesstrener Diego Simeone kan være vel så fornøyd med kamputfallet som taktikeren og kynikeren Mourinho. Selv om det kanskje ikke føltes slik rett etter kampen.

– Atlético ville vinne fra start til slutt. Vi visste at de ikke ville slippe inn et mål lett, og vi drar herfra med en dårlig smak i munnen, sa vertenes kaptein Gabi.

Solid Schwarzer

For Atlético skal ha for forsøket, men mot Mourinhos forsvarsmur maktet ikke spanjolene å skape all verden. Fasit ble fire avslutninger på mål, og Cech-erstatter Schwarzer lot seg ikke overliste.

– Jeg hadde ikke tid til å hvile, men jeg er ganske fornøyd med hvordan det gikk i kveld. Det er tøft å komme inn der, men totalt sett gikk det bra, sa Schwarzer, som håper målvaktskompis Cech er tilbake så fort som mulig.

– Det (skadene og suspensjonene) er store tap for oss. Det er kvalitetsspillere som betyr mye for Chelsea. Forhåpentlig er ikke skadene så alvorlige, la australieren til.

Han forsvarte taktikken i en kamp der Fernando Torres fikk en ensom oppgave offensivt for London-klubben. Chelsea hadde 31 prosents ballbesittelse, men leverte en forsvarskamp helt etter planen.

Og sikret dermed at semifinalen er helt åpen før returen hjemme på Stamford Bridge.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus