Guardiola: – Moyes-sparkingen ingen overraskelse

Bayern München-trener Josep Guardiola er slett ikke overrasket over at David Moyes måtte forlate managerstolen i Manchester United. Selv avviser han spekulasjonene om at han er akutell for jobben.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge spanjolen ble Moyes nok et offer for de tøffe vilkårene som hersker i Fotball-Europas toppklubber.

– Det er ikke noe nytt. De siste 10-15 årene har det vært slik at du havner på gaten om du taper. Det er kun seirer som teller i de største klubbene, sa Guardiola på en pressekonferanse tirsdag.

Bayern-sjefen bidro på sett og vis selv til å få Moyes sparket da laget hans slo United ut av mesterligaens kvartfinale. I neste sesong spilles turneringen uten den engelske storklubben.

Les også: Moyes har fått sparken

– Blir i Bayern

Guardiola er blitt nevnt blant kandidatene til å erstatte Moyes, men selv avviser han at han er interessert i jobben.

IKKE AKTUELL: Pep Guardiola avviser at han er interessert i den ledige jobben i Manchester United. Foto: ApIKKE AKTUELL: Pep Guardiola avviser at han er interessert i den ledige jobben i Manchester United. Foto: Ap

– Jeg er i Bayern, og her vil jeg gjerne være i to år til, sier han og distanserer seg fra ryktene om at han skal være aktuell som ny manager i Manchester United.

GI DIN STEMME: Hvem bør overta Manchester United?

Spanjolen føler han fortsatt har mye uoppgjort i Tyskland.

– Vi vant Bundesliga, men jeg føler at vi fortsatt kan forbedre oss. Jeg har derfor fortsatt en jobb å gjøre, understreket Guardiola.

Les også: Sir Alex holdes utenfor i spørsmålet om ny manager

– Ubrytelige forpliktelser

En annen som har blitt koblet til den ledige jobben i Manchester er Borussia Dortmund-trener Jürgen Klopp.

Også han avviser at han er interessert i å overta sjefsstolen etter Moyes.

– Manchester United er en stor klubb, og jeg kjenner meg veldig igjen med deres vidunderlige fans. Men mine forpliktelser overfor Borussia Dortmund og folk i klubben er ubrytelige, sier Klopp til The Guardian.

Evertons manager Roberto Martínez, som overtok etter Moyes på Goodison Park i fjor sommer, er også lansert som ny United-manager.

Personvernpolicy