Meny

Moyes har fått sparken

SPARKET: David Moyes er sparket som manager i Manchester United. (Foto: NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ryan Giggs overtar ansvaret for Manchester United ut sesongen.
Fakta om David Moyes

* Navn: David William Moyes

* Alder: 50 (25. april 1963 i Glasgow)

* Nasjonalitet: Skotsk

* Klubber som manager: Preston (1998-2002), Everton (2002-2013), Manchester United (2013-2014).

* Klubber som spiller: Celtic, Cambridge, Bristol City, Shrewsbury, Dunfermline, Hamilton, Preston.

* Aktuell: Fikk tirsdag sparken som manager i Manchester United. (©NTB)

David Moyes er ferdig som manager i Manchester United, bekrefter den engelske fotballklubben.

– Klubben ønsker å takke for det harde arbeidet, ærligheten og integriteten han brakte til rollen, skriver United i den korte meldingen på klubbens egne sider.

Moyes fikk dermed bare sitte i sjefsstolen på Old Trafford i ti måneder. Han skrev i fjor sommer under på en kontrakt med varighet på seks år. Etter sigende vil skotten få ett års etterløn, cirka 40 millioner kroner.

Hvem mener du bør overta som United-manager? Stem her.

Tok farvel med staben

Avisen Daily Mail skrev tirsdag morgen at den nå avtroppende United-manageren ble sparket i dag tidlig etter et møte med klubbens styreleder Ed Woodward. Moyes skal da ha takket staben på treningssenteret Carrington etter å ha fått beskjeden. Ifølge avisen var spillerne ikke tilstede da Moyes sa takk for seg.

Ironisk nok ble Moyes´ siste kamp som United-manager mot gamleklubben Everton. Søndag tapte den regjerende mester 0-2 for The Toffees på Goodison Park, en kamp United hadde mye ball, men skapte sin ene målsjanse da det gjensto tre minutter av kampen.

Etter kampen uttalte Moyes at «laget hadde god kontroll og spilte tidvis bra fotball». Dét var det maneg som reagerte på i etterkant. 

United har levert en svært svak sesong til de røde å være. Fjorårets seriemestere kommer faktisk til å ende opp med færre enn 70 poeng for første gang siden 1990/91-sesongen.

Giggs ut sesongen

Ryktene om hans avgang har svirret lenge og spredte seg som ild i tørt gress 2. påskedag. Flere britiske medier meldte at skotten ville få sparken i løpet av kort tid. Daily Telegraph skrev at det ville skje tirsdag. Moyes skal ikke lenger ha tillit blant spillerne og har «mistet garderoben».

Ryan Giggs overtar det midlertidige manageransvaret til en permanent løsning er på plass. Det bekrefter også klubben på sine sider tirsdag.

– Etter David Moyes avgang som manager, har Manchester United kunngjort at Ryan Giggs, klubbens mest dekorerte spiller, overtar ansvaret for førstelaget fram til en permanent ansettelse kan bli gjort, heter det i meldingen fra klubben.

Les også: Giggs overtar ut sesongen

En rekke av Europas toppmanagere skal angivelig stå på ønskelisten til Man United for å ta over etter Moyes på permanent basis.

Louis van Gaal, Jürgen Klopp, Diego Simeone, Laurent Blanc, Ryan Giggs og Carlos Queiroz, er alle nevnt som mulige nye sjefer på Old Trafford.

Også Evertons manager Roberto Martínez, som overtok etter Moyes på Goodison Park i fjor sommer, er lansert som ny United-manager.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus