Olsen ødela på svart Rosenborg-dag

Rosenborgs Daniel Berntsen kjører karusell med Bodø/Glimts Abdurahim Laajab under eliteseriekampen i fotball mandag. (Foto: Mats Torbergsen, NTB scanpix)

Det skulle ikke være Rosenborgs dag da Trond Olsen sørget for 2-2 for hjemmelaget Bodø/Glimt ni minutter før full tid.

Uavgjort ble resultatet for to av lagene plassert omtrent midt på tabellen etter fire spilte serierunder.

Rosenborg spilte sin kanskje beste kamp for året og hadde fortjent alle tre poengene på en dag som åpnet alt annet enn bra for trønderne.

Den startet nemlig med at nyheten om Nicki Bille Nielsens heller friske bytur i København tidligere i påsken sprakk. Byturen skal blant annet ha inneholdt at spissen bet en av den danske hovedstadens polititjenestemenn.

Det førte til at dansken ble vraket fra troppen, og det igjen førte at RBK-trener Per Joar Hansen måtte satse på Alexander Søderlund som midtspiss. Søderlund som spiss fra start var én av fire endringer fra laget som slo Odd sist gang.

Scoring av erstatteren

Midtspisserstatter Søderlund gjorde litt av jobben sin ved å sende Rosenborg i ledelsen 18 minutter ut i 2. omgang. Det må han fortsette med hvis Rosenborg skal klatre på tabellen. Det er uvisst hva Rosenborg foretar seg rundt den siste episoden som Bille Nielsen er involvert i. Noen mener han må sparkes ut av klubben, andre ikke.

Rosenborg virket å ha full kontroll etter 2-1-scoringen til Søderlund, men mot slutten glapp det da den tidligere RBK-spilleren Trond Olsen ordnet 2-2 og scoret sitt mål nummer 50 i eliteserien.

Rosenborg har forresten ikke tapt i Bodø siden 1979.

Frekk Gamst

Sju minutter var spilt da hjemmelaget tok ledelsen 1-0 ved Abdurahim Laajab, men det gikk ikke mer enn fem minutter før Morten Gamst Pedersen utlignet til 1-1 frekt med sin gode venstrefot. Det var hans første mål i eliteserien siden 2004. Finnmarkingen var også nest sist på ballen da Søderlund scoret.

– For dårlig av oss å gi det bort slik mot slutten, men vi skapte det selv ved å bli for stresset, sa en skuffet Morten Gamst Pedersen til TV 2.