Wikheims rotemål bidro til fortsatt tabelltopp

Marius Høibråten scoret for Strømsgodset i eliteseriekampen i fotball mellom Sogndal og Strømsgodset på Fosshaugane Søndag. Foto: Alf Vidar Snæland / NTB scanpix

Gustav Wikheim visste knapt at han scoret 2-1-målet til Strømsgodset mot Sogndal, men det bidro pent til 3-1-seieren og fortsatt tabelltopp i eliteserien.

Fjorårets seriemester Strømsgodset er fortsatt ubeseiret etter fire spilte kamper.

Den spesielle 2-1-scoringen, som hjalp til for at alle poengene ble med tilbake til Drammen, kom sju minutter ut i 2. omgang. En langt innlegg fra kant ble slått opp til Thomas Sørum. Han bommet på ballen, og den gikk i ansiktet/brystet på Wikheim og spratt i mål bak Sogndals 18-årige keeper Mathias Dyngeland.

Det er heller tvilsomt at Wikheim fikk med seg sitt tredje seriemål for sesongen, som ble utslagsgivende på Fosshaugane Campus.

Peter Kovacs' 3-1-scoring kom i det 79. minutt. Da var det liten tvil om at det kom til å bli borteseier.

Sogndal var mer eller mindre ufarlige.

I føringen

Strømsgodset hadde ballen klart mest gjennom en kamp som aldri ble god. Sogndal satset på den velkjente resepten med lavt press, kontringer og dødballer, og det var ikke overraskende at bortelaget tok ledelsen.

Det skjedde allerede før det var spilt seks minutter. En corner endte til slutt opp hos Marius Høibråten, og den tidligere Lillestrøm-spilleren gjorde sitt første mål i norsk eliteserie.

Bare tre minutter senere utlignet Sogndal ved Ørjan Hopen. Han ladet sitt beryktede venstrebein på et frispark fra rundt 18 meter, og selv om ballen gikk ned til venstre i Adam Larsen Kwaraseys keeperhjørne var det for hardt til at gjestenes keeper kunne avverge scoringen.

Redusert

Sogndal står med fattige ett poeng etter de fire første kampene og er plassert sist på tabellen. Laget må skjerpe seg betydelig hvis ikke dette skal bli en ny sesong i kampen for å unngå nedrykk. Sogndal har fortsatt sterke spillere som Azar Karadas og Hannu Patronen på skadelisten.

Strømsgodset slo Sogndal 5-0 i tilsvarende oppgjør sist sesong. Drammenslaget imponerte ikke like mye denne gangen, men var mer enn godt nok til å hente tre nye poeng.