Meny

Orlov frelste Brann

Brann slo Lillestrøm 2-0 på eget gress i eliteserien mandag. Det var bergensernes første seier denne sesongen. (Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rikard Norling fikk et etterlengtet pusterom da Brann tok sesongens første seier med 2-0 over Lillestrøm mandag. Jakub Orlov scoret begge målene.

Norling gikk offensivt ut og snakket om gull før seriestart, men svensken fikk et hardt møte med norsk fotball. Brann tapte sine to første kamper og måtte vente til 2. påskedag for å innkassere årets første trepoenger.

Orlov var kampens store spiller. Svensken viste tendenser før pause, men det var først i annen omgang at det løsnet for 28-åringen.

I det 53. minutt sto han umarkert mellom to LSK-forsvarere og headet enkelt inn 1-0 etter et smart innlegg fra Fredrik Haugen. 21-åringen så ut til å fyre av et hardt skudd fra distanse, men serverte i stedet Orlov en perfekt ball.

Kippe-tabbe

Kvarteret senere var Orlov på plass igjen da han kjapt oppfattet Frode Kippes helbom av en klarering. LSK-kapteinen prøvde å sparke unna innlegget til innbytter Kristoffer Larsen, men ga i stedet ballen rett til Orlov. Branns nye spissyndling hamret inn 2-0 fra tre meter. Orlov, som kom fra Gefle før sesongen, står med tre mål på fire seriekamper.

Lillestrøm slet med å komme seg inn i kampen igjen etter det første baklengsmålet. Først mot slutten maktet gjestene å sette inn et lite trykk på Brann.

Morsom start

Det var jevnspilt før pause, der begge lag sørget for et underholdende åpningskvarter. Lillestrøm gikk hardt ut fra start og satte ballen i nettmaskene etter fire minutter, men Pálmi Rafn Pálmason ble korrekt vinket av for offside.

Etter åtte minutter kom Orlov til sin første sjanse da han prøvde å styre Haugens skuddforsøk i lengste hjørne. LSK-keeper Arnold Origi var raskt nede og reddet. Orlov kunne også ha tatt vertene i ledelsen like før pause, men da bredsidet han ballen høyt over mål.

Brann hevet seg i annen omgang og vant til slutt fortjent. Blant de 9641 frammøtte var statsminister Erna Solberg (H). Hun kunne etter kampen konstatere at bergensernes første trepoenger var i boks.

Både Brann og LSK står med fire poeng.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus