Meny

«Moi» herjet med gamle kjente

Molde snudde 0-1 til 5-1-seier mot Sarpsborg. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mohammed Elyounoussi var nådeløs mot Sarpsborg, men droppet feiringen av sine to scoringer mot gamleklubben da Molde vant 5-1 i eliteserien fotball 2. påskedag.

Mandagens kamp ble spesiell for «Moi». I sin første kamp mot gamleklubben kom også hans første mål i Molde-trøya. Elyounoussi ble hentet fra Sarpsborg i vinter. Fredrik Gulbrandsen ble også tomålsscorer.

Molde nevnes av mange som en av de store gullfavorittene i år. Selv om Tor Ole Skulleruds mannskap tok en komfortabel seier til slutt, og påførte Sarpsborg sesongens første tap, var det ikke mye som lignet gulltakter i første omgang.

Sarpingene kom best i gang i rosenes by. 20 minutter var spilt da gjestene rullet opp et fint angrep, og Aaron Samuel gjorde 1-0 til Sarpsborg. Det var hans tredje mål for sesongen, men bare det første spillemålet. Han scoret to ganger på straffe mot Brann i serieåpningen.

Molde brukte ikke lang tid på å komme tilbake i kampen, og utligningen kom etter bare fem minutter. Et innlegg fra Harmeet Singh på høyrekanten ble nikket i mål av spissen Fredrik Gulbrandsen, som fikk sin første nettkjenning for sesongen.

Snudde kampen

I annen omgang viste MFK seg fra en langt bedre side og tok kontroll på kampen. Etter en times spill kom belønningen i form av en perlescoring fra Elyounoussi. Han klinket til fra rundt 18 meters hold og ga Molde ledelsen. Bare tre minutter senere var det tid for mer Molde-jubel. Fredrik Gulbrandsen fintet bort Sarpsborg-forsvarer Martin Thømt Jensen og satte inn 3-1 i det lengste hjørnet fra skrå vinkel.

Et kvarter før full tid ble tomålsscoreren erstattet av Sander Jensen, og like før slutt sørget 16-åringen for 4-1 til hjemmelaget. På overtid gjorde Elyounoussi sitt annet mål for kvelden med et velplassert frispark.

Med seieren holder Molde annenplassen på tabellen ett poeng bak serieleder og tittelforsvarer Strømsgodset.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus