«Moi» herjet med gamle kjente

Molde snudde 0-1 til 5-1-seier mot Sarpsborg. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Mohammed Elyounoussi var nådeløs mot Sarpsborg, men droppet feiringen av sine to scoringer mot gamleklubben da Molde vant 5-1 i eliteserien fotball 2. påskedag.

Mandagens kamp ble spesiell for «Moi». I sin første kamp mot gamleklubben kom også hans første mål i Molde-trøya. Elyounoussi ble hentet fra Sarpsborg i vinter. Fredrik Gulbrandsen ble også tomålsscorer.

Molde nevnes av mange som en av de store gullfavorittene i år. Selv om Tor Ole Skulleruds mannskap tok en komfortabel seier til slutt, og påførte Sarpsborg sesongens første tap, var det ikke mye som lignet gulltakter i første omgang.

Sarpingene kom best i gang i rosenes by. 20 minutter var spilt da gjestene rullet opp et fint angrep, og Aaron Samuel gjorde 1-0 til Sarpsborg. Det var hans tredje mål for sesongen, men bare det første spillemålet. Han scoret to ganger på straffe mot Brann i serieåpningen.

Molde brukte ikke lang tid på å komme tilbake i kampen, og utligningen kom etter bare fem minutter. Et innlegg fra Harmeet Singh på høyrekanten ble nikket i mål av spissen Fredrik Gulbrandsen, som fikk sin første nettkjenning for sesongen.

Snudde kampen

I annen omgang viste MFK seg fra en langt bedre side og tok kontroll på kampen. Etter en times spill kom belønningen i form av en perlescoring fra Elyounoussi. Han klinket til fra rundt 18 meters hold og ga Molde ledelsen. Bare tre minutter senere var det tid for mer Molde-jubel. Fredrik Gulbrandsen fintet bort Sarpsborg-forsvarer Martin Thømt Jensen og satte inn 3-1 i det lengste hjørnet fra skrå vinkel.

Et kvarter før full tid ble tomålsscoreren erstattet av Sander Jensen, og like før slutt sørget 16-åringen for 4-1 til hjemmelaget. På overtid gjorde Elyounoussi sitt annet mål for kvelden med et velplassert frispark.

Med seieren holder Molde annenplassen på tabellen ett poeng bak serieleder og tittelforsvarer Strømsgodset.