Meny

Carlsen styrte inn til ny seier

Magnus Carlsen har grunn til å glise etter å ha vunnet nok en sjakkrunde. Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Magnus Carlsen gikk seirende ut av det seks timer lange partiet mot Hikaru Nakamura mandag. Han leder sjakkturneringen i Aserbajdsjan etter to strake seirer.

Den norske verdensmesteren hadde fordel av hvite brikker og åpnet partiet sterkt. Carlsen hadde stort sett initiativet hele veien, og Nakamura var aldri i nærheten av å revansjere det bitre tapet i Zürich tidligere i år.

Den gang vant Carlsen på dramatisk vis etter at Nakamura gjorde et grov tabbe som snudde partiet i nordmannens favør. På et tidspunkt ble Carlsen bare levnet 1 prosent sjanse til å slå amerikaneren.

Les også: Magnus Carlsen lærer Zuckerberg sjakk

Nakamura har aldri slått Carlsen i et ordinært sjakkparti. Mandag var han underlegen igjen, men en stund øynet han remis. Det gjorde at partiet varte i hele seks timer før amerikaneren innså at det var umulig å unngå tap.

Carlsen har svarte brikker mot russiske Sergej Karjakin i neste parti.

Turneringen i Aserbajdsjan blir arrangert til minne for Vugar Gasjimov. Den aserbajdsjanske sjakkspilleren døde 27 år gammel i januar.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus