Tripic herjet for Start

Zlatko Tripic (t.v.) ga Start ledelsen i 2-1-seieren over Aalesund på bortebane. (Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix)

Zlatko Tripic (21) storspilte og scoret sitt første mål for Start i en sterk 2-1-seier borte mot Aalesund i eliteserien mandag.

I det 89. minutt skapte Daniel Arnefjord spenning med sitt reduseringsmål, men det kom for sent for AaFK. Dermed står Jan Jönssons lag med skrale to poeng etter fire kamper.

Start tok ledelsen sju minutter før pause. Tripic fyrte av et tilsynelatende ufarlig skudd, men ballen gikk via Jonatan Tollås Nation og bak en utspilt Sten Grytebust i AaFK-målet.

Det var 21-åringens første mål for Start siden overgangen fra Molde. Etter hvert som Aalesund tok større sjanser i annen omgang, fikk Tripic boltre seg og var flere ganger nær å øke ledelsen.

Etter en time ble Aalesund hardt straffet for et forferdelig balltap. Fredrik Ulvestad rotet bort ballen 30 meter fra mål. Espen Hoff snappet den opp og sendte videre til Ernst Asante. Innbytteren var kald alene med Grytebust og la på til 2-0.

I sluttminuttene reduserte Arnefjord da han hoppet opp og headet frisparket til Michael Barrantes i nettmaskene.

Det var Starts annen strake seier. Kristiansand-laget har dermed fått en fin start på sesongen med sju poeng på fire seriekamper.

Eliteserien fotball menn mandag, 15.30-kampene: Viking-Haugesund 2-0, Vålerenga-Sandnes Ulf 3-0, Aalesund-Start 1-2.