Islendingene sikret ny Viking-seier

Sverrir Ingi Ingason jubler etter å ha scoret for Viking mot Haugesund mandag. (Foto: Carina Johansen, NTB scanpix)

Viking tok sesongens annen seier da rogalandsnabo Haugesund ble slått 2-0 mandag. Viking har ennå til gode å tape denne sesongen.

Det skulle bli islendingenes dag. Hele fem islendinger hadde Kjell Jonevret satset på i startelleveren. Jon Bödvarsson fikk spille fra start for første gang etter at han «bøttet inn» tre mål som innbytter i de tre første kampene.

Men det var en annen islending som skulle presentere seg på et nylagt gressteppe på Viking stadion. Sverrir Ingason var framme på et frispark og dundret inn ledelsen til hjemmelaget etter 25 minutters spill.

Fem minutter før sidebytte slo Steinthor Thorsteinsson til. Bödvarsson og Thorsteinsson stormet i stor fart mot Haugesund-målet, og sistnevnte avsluttet med en hardt skudd i mål ved lengste stolpe.

Haugesund hadde ikke særlig mye å bidra med framover i 1. omgang. Nærmest scoring var Daniel Bamberg med et frispark som strøk tverrliggeren.

Etter hvilen virket Jostein Grindhaugs gutter å ville litt mer framover. Både Tor Arne Andreassen og David Myrestam hadde gode muligheter i åpningsminuttene, men Arild Østbø i Viking-målet holdt tett. Det var ingen som klarte å overliste Østbø denne gang, og han holdt nullen for annen gang denne sesongen.

I annen omgang var Viking litt mer kontrollerende enn tilfellet var i 1. omgang. Laget hadde en komfortabel ledelse og brukte derfor litt mer tid med hver ballberøring slik at balltempoet sank betraktelig. I første omgang var det stort sett full fart mot mål.

Eliteserien fotball menn mandag, 15.30-kampene: Viking-Haugesund 2-0, Vålerenga-Sandnes Ulf 3-0, Aalesund-Start 1-2.