Meny

Solskjær klar for «cupfinale»

Ole Gunnar Solskjær under Cardiffs 1-1-kamp mot Stoke lørdag. Han mener at neste kamp blir som en cupfinale. (Foto: Rebecca Naden, Reuters / NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ole Gunnar Solskjær kaller kommende helgs bortekamp mot Sunderland en «cupfinale». Han tror to seirer på de tre siste kampene vil berge Cardiff fra nedrykk.

Cardiff fikk ett poeng i 1-1-kampen mot Stoke lørdag og klatret til 18.-plass på tabellen med 30 poeng, to poeng bak Norwich som er på rett side av nedrykksstreken. Søndag er det bortekamp mot Sunderland i Nordøst-England.

Sunderland er sist på tabellen med 29 poeng, men er også formlaget i nedrykksstriden etter å ha tatt fire av seks poeng borte mot gullkandidatene Manchester City og Chelsea i sine to siste kamper.

– Kommende helg blir det en ordentlig cupfinale, en kamp med like stor betydning for begge lag, sier Solskjær til britiske medier.

– Helgens kamp hadde ingen betydning for Stoke utenom deres stolthet og profesjonelle innstilling. Til helgen blir det en mental prøve for begge lag. Det kan avgjøre utfallet av nedrykkskampen. Andre resultater vil også ha innvirkning, men det er en enorm kamp for oss, og vi vil forberede oss som om det er den siste kampen vi noen gang kommer til å spille.

Les også: Solskjær og Cardiff krever tap strøket etter juks

Bare tre seirer

Solskjær etterfulgte sparkede Malky Mackay i januar. Sistnevnte fikk sparken selv om han førte Cardiff til toppserien for første gang på 51 år. Solskjær har bare notert tre seirer i serien siden han fikk jobben.

Etter kampen mot Sunderland skal Cardiff tilbake til Nordøst-England for å møte formsvake Newcastle, før sesongen avsluttes hjemme mot Chelsea.

Fire poeng skiller de fem siste på tabellen, og Solskjær tror Cardiffs skjebne kan være avgjort før den siste kampen.

– Jeg tror to seirer vil være nok, men man kan aldri være sikker i denne serien. Man kan aldri være sikker på utfallet av noen kamp, sier han.

Les også: – Solskjær vil bli en suksess i Cardiff

– 36 er nok

– Vi er to poeng bak Norwich, og vi må få en seier mer enn dem på de tre siste kampene. Vi må også ha flere poeng enn Fulham og minst like mange som Sunderland, sier han.

– Jeg tror ikke 34 poeng vil være nok. 35 poeng er kanskje nok, og 36 vil være det. Vi trenger ikke noe mirakel, men vi trenger to veldig gode prestasjoner i de to neste kampene.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus