Sen Bale-scoring sikret Real-seier i cupfinalen

Gareth Bale avgjorde den spanske cupfinalen med en fantastisk scoring like før slutt. Foto: Sergio Perez / Reuters / NTB scanpix.

Det sto 1-1 og så ut til å gå mot ekstraomganger, men i Cristiano Ronaldos fravær sendte Gareth Bale Real Madrid til himmels da de slo erkerival Barcelona 2-1.

Dermed vant Real Madrid den spanske cupen for 19. gang, og et trofé som kan bli det første av tre denne sesongen.

De kjemper om ligagullet og i mesterligaen møter de Bayern München i semifinalen.

For matchvinner Bale, som hadde stort press på seg i Ronaldos fravær, var trofeet det første i hans karriere.

Han avgjorde kampen etter et karakteristisk løp fem minutter før slutt der han parkerte Marc Bartra før han satte ballen mellom beina på Barca-keeper José Pinto.

Før det hadde Ángel di Maria gitt Real ledelsen etter en mønsterkontring da det var spilt 11 minutter. Avslutningen var hard, men Pinto burde likevel reddet.

Utover annen omgang kom Barcelona mer og mer med, og til slutt klarte Bartra å heade inn utligningen etter 68 minutter.

Like før slutt var Neymar nære ved å sikre ekstraomganger, men brasilianeren traff stolpen da han var alene med Iker Casillas.

For Barca-trener Tata Martino øker nå presset. Klubben er midt i en skikkelig formsvikt og sesongen ser ut til å ende med å bli troféløs.

De færreste tror han leder laget neste år.

I ligaen er det Atlético Madrid som leder, tre poeng foran byrival Real. Barca er nummer tre, poenget bak Real Madrid.

Men cupgullet, det gikk til de hvitkledde fra Madrid.