City tapte terreng i gullkampen

Vito Manone fortviler etter tabben som kostet Sunderland seieren mot Manchester City. Foto: Darren Staples / Reuters / NTB scanpix.

Manchester City scoret etter bare to minutter mot Sunderland, men var likevel avhengige av en grov keepertabbe for å redde 2-2 og uavgjort.

Citys gullhåp var i ferd med å renne ut i sanden da Connor Wickham snudde 0-1 til 2-1 i løpet av ti minutter, men en kjempetabbe av Vito Mannone frarøvet Sunderland seieren onsdag.

Brasilianske Fernandinho hadde gikk City ledelsen etter bare to minutter, men etter det viste hjemmelaget en blek utgave av seg selv.

Sunderland var pigge og turde å presse høyt. Det betalte seg, for de skapte flere farligheter utover i kampen.

Etter 72 minutter betalte det seg. Wickham snek seg inn på bakre stolpe og satte ballen i mål fra kloss hold. Og det var ikke nok med det. Ti minutter senere ble samme mann frispilt på høyre side av sekstenmeteren.

Spissen gikk for mål og ballen føk inn på første stolpe bak en feilplassert Joe Hart.

Kjempetabbe

Akkurat da så siste rest av gullhåpet ut til å være knust for City, men som så mange ganger før kom de tilbake.

Etter et langt angrep endte ballen hos Samir Nasri. Hans skudd gikk rett på Mannone, men keeperen klarte å rote ballen inn i eget mål.

Like etter var Nasri nære ved å snu kampen, men skjøt over relativt upresset fra får meter.

Dermed er City seks poeng bak Liverpool med én kamp til gode. Sunderland er fortsatt sist, men det ene poenget kan vise seg å bli viktig i innspurten.

– Det virket som om vi ikke hadde fått tapet for Liverpool ut av tankene våre, sa en skuffet Manuel Pellegrini.

Everton skuffet

I onsdagens andre kamp overrasket Crystal Palace de fleste ved å vinn 3-2 borte mot Everton.

Jason Puncheon, Scott Dann og Cameron Jerome scoret for Palace, mens Steven Naismith og Kevin Mirallas scoret for hjemmelaget.

Dermed mistet Everton initiativet i kampen om fjerdeplassen som gir mesterligaspill.

Arsenal er nå poenget foran på fjerdeplass når det gjenstår fire kamper.

– En stor skuffelse, dette resultatet gjør vondt. I første omgang virket vi redde. Det viste måten vi slapp inn det første. De burde ikke scoret tre. Vi ga bort målene, sa manager Roberto Martinez.