Rosenborgs første trepoenger

RBKs Stefan Strandberg (nr. 2 fv.) ble matchvinner med sin scoring etter fire minutter mot Odd på Lerkendal søndag. Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Rosenborg tok sesongens første seier da Odd ble slått 2-0 søndag. Stefan Strandberg og Nicki Bille Nilsen scoret målene

Samtidig sto RBK-målvakt Alexander Lund Hansen en solid kamp og hadde flere kvalifiserte redninger, inkludert et forsøk fra straffemerket mot slutten av kampen.

Stefan Strandberg var tilbake etter skade. Han brukte bare fire minutter for å få sitt første mål for sesongen. Et hardt slått frispark fra Morten Gamst Pedersen havnet på bakre stolpe hvor Strandberg pirket ballen i mål i duell med landslagsaktuelle Fredrik Semb Berge.

Odd hadde også flere gode muligheter, særlig ved Frode Johnsen og Herolind Shala. Nærmest var Shala etter 30 minutter, men Hansen hindret scoring med en reaksjonsredning.

Rosenborg var heldig som fikk med seg alle poengene, for Odd var minst like ofte oppe på besøk i hjemmelagets 16-meter. Åtte minutter før slutt ble Odd-innbytter Ole Jørgen Halvorsen felt inne i feltet. Det virket noe billig, men dommer Svein Oddvar Moen dømte straffespark.

Hansen var derimot mer enn våken og reddet først det svake straffesparket fra Elbasan Rashani. Det ble en retur, men Hansen reddet også den.

Mot slutten kunne Nicki Bille Nielsen kontre inn 2-0-scoringen.