Terpstra vant Paris-Roubaix

Thor Hushovd (til v.) var med å prege Paris-Roubaix søndag, men det holdt ikke helt inn for nordmannen. (Foto: Daniel Sannum Lauten, NTB scanpix)
Thor Hushovd (til v.) var med å prege Paris-Roubaix søndag, men det holdt ikke helt inn for nordmannen. (Foto: Daniel Sannum Lauten, NTB scanpix)

Nederlenderen Niki Terpstra vant sykkelklassikeren Paris-Roubaix søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var den sjette nederlandske seieren i det klassiske brosteinsrittet. Annenplassen gikk til John Degenkolb, mens Fabian Cancellara tok tredjeplassen.

Thor Hushovd og Edvald Boasson Hagen endte 1.05 minutter bak vinneren i mål på henholdsvis 19.- og 21.-plass. Hushovd var aktivt med i front av feltet underveis.

– Dette var ikke bra nok. Min jobb var i angripe, og det gjorde jeg. Dumt at jeg hadde den rollen ettersom jeg følte meg så sterk, men det er jo innsatsen tidligere i sesongen som har gjort at laget valgte å satse på en annen, sa Hushovd til TV 2.

BMC-laget skulle kjøre for Greg Van Avermaet, som tok annenplassen i Ronde van Vlaanderen forrige helg. Belgieren hadde derimot flere uhell underveis, slik at man satt litt sjakk matt inn mot finalen for BMCs del ettersom Hushovd hadde brukt mye krefter på å rykke underveis.

Downperiode

– Jeg var inne i en liten downperiode da det siste rykket gikk. Jeg manglet litt da, dessverre, sa Grimstad-syklisten.

Fram til da hadde derimot sørlendingen dominert rittet. Etter 210 km gikk det som så ut til å være det avgjørende bruddet med Thor Hushovd i førersetet. Han fikk med seg Tom Boonen, Geraint Thomas, Bram Tankink, Bert De Backer og Yannick Martinez.

Boonen, som har vunnet det prestisjetunge rittet hele fire ganger, var ute etter sin femte triumf og rykket med 35 kilometer igjen til mål. Utbryterne ble imidlertid hentet inn igjen med litt over to mil til mål på velodromen i Roubaix.

Da så Peter Sagan sitt snitt i å stikke fra, men også det forsøket rant ut i sanden 15 kilometer fra mål.

Bare nesten for Cancellara

Fabian Cancellara kunne blitt den første til å vinne både Flandern rundt og Paris-Roubaix i samme sesong tre ganger, men heller ikke sveitseren nådde helt opp.

Med åtte kilometer igjen var det dannet en stor gruppe, og Terpstra var siste mann til å forsøke seg. Det forsøket holdt helt inn.

Alexander Kristoff var en av mange forhåndsfavoritter, men han kolliderte med en pressemotorsykkel og måtte bryte 85 kilometer før mål.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus