Stabæk ned på jorden

Björn Bergmann Sigurdarson scoret et av målene da Molde slo Stabæk. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Stabæks drømmestart i eliteserien tok slutt søndag. Med 0-2 hjemme mot Molde gikk bæringene på sesongens første tap og mistet serieledelsen.

Björn Bergmann Sigurdarson og Daniel Chima Chukwu scoret målene da Molde slo tilbake etter sist helgs nederlag for Odd.

Nederlagsdømte Stabæk har imponert i innledningen på 2014-sesongen og ledet serien etter de to første serierundene, men hjemme mot Molde sa det stopp.

Björn Bergmann Sigurdarson er vendt tilbake til norsk fotball etter et opphold i Wolverhampton. Før årets eliteseriesesong ble den tidligere Lillestrøm-spilleren leid ut til Molde, og islendingen har allerede vist at han kan bli en viktig mann for Tor Ole Skullerud. Mot Stabæk gjorde han sitt annet mål på tre kamper. 22 minutter var spilt da Sigurdarson kom først på ballen etter en pasning fra Fredrik Gulbrandsen og satte inn 1-0.

Stabæk ga likevel ikke opp, og «de blaa» var nær utligning like før pause. Luc Kassi driblet seg forbi flere Molde-spillere før han slo inn i feltet. Franck Boli nådde ikke fram, og ballen trillet like forbi målstreken.

Seks minutter før full tid punkterte gjestene kampen. Innbytter Daniel Chima Chukwu hadde bare vært på banen i fem minutter da han satte inn 2-0. Stabæk-keeper Mande Sayouba reddet det første forsøket fra Chukwu, men Molde-spissen satte returen i mål.

Eliteserien fotball søndag, 18.00-kampene: Bodø Glimt-Sogndal 4-2, Sarpsborg-Start 1-1, Strømsgodset-Aalesund 2-0.