Følelsesladd Hillsborough-markering på Anfield

Til uken er det 25 år siden Hillsborough-tragedien. Det er i helgen blitt markert over hele Fotball-England, også her på Anfield før stormøtet mellom Liverpool og Manchester City søndag. (Foto: Nigel Roddis / Reuters /
Til uken er det 25 år siden Hillsborough-tragedien. Det er i helgen blitt markert over hele Fotball-England, også her på Anfield før stormøtet mellom Liverpool og Manchester City søndag. (Foto: Nigel Roddis / Reuters /

Hjemmebanen til Liverpool var full av følelser under 25-årsmarkeringen av Hillsborough-tragedien før stormøtet mot Manchester City søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Til ære for de 96 Liverpool-supporterne som mistet livet i tribuneulykken 15. april 1989, hadde alle helgens kamper over hele England forsinket avspark med sju minutter.

Hjemmefansen på Kop-tribunen holdt opp en mosaikk med påskriften «96 – 25 år» da Hillsborough-ofrene ble minnet med ett minutts stillhet.

Det blir holdt en minnemarkering på Anfield tirsdag. Det vil da være på dagen 25 år siden tragedien i Sheffield utspant seg under FA-cupsemifinalen mellom Liverpool og Nottingham Forest. I trengselen som oppsto på Hillsborough stadion ble 96 mennesker klemt i hjel.

Da kampen etter hvert kom i gang, ble tårer erstattet av glede hos hjemmefansen, idet Liverpool gikk til pause med 2-0-ledelse i den viktige toppkampen mot Manchester City.

«Justice»

Før avspark søndag holdt mange på Anfield opp skjerf og plakater der det sto «Justice» (rettferdighet). Liverpool-tilhengerne har i årevis kjempet for å få vite sannheten etter at de opprinnelig fikk skylden for tragedien.

I 2012 slo en uavhengig rapport fast at svikt i politiets rutiner var hovedårsaken. Supporterne ble erklært å være uten skyld.

Nylig ble det iverksatt en ny høring som har som mål å gi de etterlatte svar. Familiene til ofrene hevder det finnes bevis for at politiet og myndighetene har endret forklaringer til dem som var involvert den fatale aprildagen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus