Liverpool-Manchester City k. 14.30:

Tar Gerrard strafferekorden?

PÅ REKORDJAKT: Her setter Steven Gerrard inne en av sine to straffer mot West Ham sist helg. Nå kan han bli den spilleren med flest straffemål i én og samme sesong. (Foto: NTB scanpix)
PÅ REKORDJAKT: Her setter Steven Gerrard inne en av sine to straffer mot West Ham sist helg. Nå kan han bli den spilleren med flest straffemål i én og samme sesong. (Foto: NTB scanpix)

Liverpool-kapteinen kan bli spilleren med flest straffemål i en Premier League-sesong.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag spilles utvilsomt den viktigste kampen i Premier League så langt denne sesongen. På Anfield møtes gullrivalene Liverpool og Manchester City.

Og for én av spillerne kan dagen bety rekord.

For mot West Ham forrige satte Liverpool-kaptein Steven Gerrard inn straffemål nummer ni og ti for Liverpool denne sesongen. (Se målene her)

Nå jakter han rekorden til Crystal Palace´Andrew Johnson fra sesongen 2004/05. Johnson satt da inn elleve pinner fra straffemerket.

Gerrard kunne allerede vært à jour med Johnson, men landslagsspilleren misset en straffe mot Manchester United på Old Trafford i mars. Midtbanestrategen smalt ballen i stolpen på stillingen 2-0 til Liverpool. De røde, hvite for anledningen, scoret likevel ett til og vant til slutt komfortabelt 3-0 på Drømmenes Teater. Luis Suárez var sistemann på scoringslista for Liverpool.

Andrew Johnson markerte seg i en årrekke som måljeger for flere klubber i engelsk fotball. Til tross for å være sikkerheten selv fra straffemerket sesongen 2004/05, kunne han ikke hindre at Crystal Palace rykket ned. Samme sesong kunne han ha scoret totalt 13 ganger fra ellevemetersmerket, men misset for Palace ved to anledninger i løpet av sesongen.

Før kampen leder Liverpool ligaen med 74 poeng på 33 spilte kamper. Manchester City ligger på tredjeplass med 70 poeng. Manchester-laget har likevel en liten fordel før kampen, laget har bare spilt 31 kamper.

Dersom Liverpool vinner søndagens batalje har de skjebnen i egne hender. Går de ubeseiret gjennom resten av sesongen blir de Premier League-mester 2013/14. Klubben har vunnet hele 18 ligatitler, men den siste kom så langt tilbake som i 1989/90.

Klubben blir i så fall den sjette klubben som vinner «verdens beste liga».

Tidligere har Manchester United, Blackburn, Arsenal, Chelsea og Manchester City vunnet Premier League, som så sitt lys for første gang i 1992/93-sesongen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus