Cala ordnet Solskjærs første bortetriumf

Ole Gunnar Solskjær kunne juble for 1-0-seier over Southampton lørdag. Det var Cardiffs første bortetriumf under nordmannens ledelse i klubben. (Foto: Darren Staples / Reuters / NTB scanpix)

Cardiff tok en livsviktig 1-0-seier over Southampton lørdag. Det var walisernes første borteseier i Premier League under Ole Gunnar Solskjærs ledelse.

Den sterke trepoengeren gjør at Cardiff fortsatt øyner håp om å berge plassen på øverste nivå. Det så bekmørkt ut etter 0-3-tapet for Crystal Palace sist helg, men med lørdagens seier er Solskjærs lag tre poeng bak formsvake Norwich på den siste plassen over nedrykksstreken.

Cardiff tok ledelsen på St. Mary's helt mot spillets gang etter 65 minutter. Juan Cala dempet ballen, dro seg forbi to Southampton-spillere og hamret den i nettmaskene fra 18 meter. En flott scoring av den spanske midtstopperen.

Situasjonen oppsto da hjemmelaget to ganger prøvde å heade bort ballen i egen boks etter et langt frispark fra Peter Whittingham. Til slutt endte Calum Chambers opp med å klarere ballen rett til Cala.

Solskjær mannskap viste lørdag stor effektivitet. Før scoringen hadde gjestene knapt skapt noe som helst av målsjanser.

Glitrende Marshall

Som så mange ganger før i sesongen, var Cardiff avhengig av en sterk David Marshall til å vokte målet. Skotten gjorde flere viktige redninger i lørdagens bortetriumf.

Åtte minutter før slutt var det bare en kjemperedning av Marshall som hindret innbytter Nathaniel Clyne fra å utligne til 1-1. Skuddet gikk mot venstre hjørne, men målvakten var kjapt ned og slo til hjørnespark.

Supersjanse

I det 89. minutt kunne innleide Wilfried Zaha ha doblet til 2-0 for Cardiff etter en saftig kontring, men innbytteren maktet ikke å sette ballen forbi Paulo Gazzaniga i Southampton-målet.

Mats Møller Dæhli spilte 87 minutter for Cardiff før han ble byttet ut med Craig Bellamy.

Cardiff har igjen kamper mot Stoke (h), Sunderland (b), Newcastle (b) og Chelsea (h).