Solskjær får kjeft av Cardiff-legende

Klar på at han blir med Cardiff ned: Ole Gunnar Solskjær har ikke tenkt å trekke seg dersom det blir nedrykk. Video: TV2.no.
Klar på at han blir med Cardiff ned: Ole Gunnar Solskjær har ikke tenkt å trekke seg dersom det blir nedrykk. Video: TV2.no.

70-tallshelten Phil Dwyer sier han er forferdet over hva Cardiff presterer i Premier League. Cardiff-legenden forstår ikke hva Ole Gunnar Solskjær tenker.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dwyer spilte hele 573 kamper for Cardiff mellom 1971 og 1985. 60-åringen er kritisk til hvordan gamleklubben blir drevet.

– Det var fryktelig. Jeg forstår ikke hva manageren prøver på. Det var ingen fasong over spillet, og City hadde knapt et skudd på mål, samtidig som de slipper inn altfor mange. Det så ut som spillerne aldri hadde sett hverandre før, sier Dwyer til Wales Online.

– Jeg spilte for klubben i rundt 15 år og hadde aldri trodd jeg skulle få se den i toppdivisjonen. Da vi rykket opp sist sesong så alt lyst ut. Det er utrolig hvordan de har rotet vekk denne sjansen. «Bluebirds» rykker ned. For øyeblikket er det vanskelig å se hvor de skal vinne i innspurten, sier Dwyer.

Så fyrer han løs mot Solskjær.

– Vi får se hvor god Ole er som manager. Han har mye å bevise i de neste kampene. Han må samle spillerne og få fart på dem. Prestasjonen mot Palace var ikke god nok, ikke for en lidenskapelig Cardiff-supporter. Overhodet ikke i nærheten.

Les også: Solskjær: – For første gang mistet jeg litt av nattesøvnen

Svake kjøp

Dwyer er ikke imponert over spillerne Solskjær hentet i januarvinduet.

– Manageren hentet spillere, men de har ikke utgjort noen forskjell. Vi trenger poeng og spillerne leverer ikke. Cardiffs Premier League-status er i fare, og personlig ser jeg ikke hvordan de skal klare å beholde den.

– Bare en av de nye spillerne til Solskjær har vist seg fram, og det er Mats (Møller) Dæhli. Han er en tenåring som ser ut som en som kan få ting til å skje. Han er et spennende talent, men bare 18 år og det er urettferdig å legge press på ham, mener Dwyer.

Resten av spillerkjøpene forstår legenden ikke.

– Hva med kjøp som Zaha, Eikrem, Jones også videre? Hva skjer med dem? Cardiff må overleve i toppdivisjonen. Det er utilgivelig å rykke ned på måten de gjør. De må spille mot Manchester United og Liverpool. «Bluebirds» vil ikke ned igjen i Football League.

– Det er ikke Solskjærs feil. Vincent Tan (klubbeier) har gjort noen dårlige valg. Jeg tror ikke han forstår fotball. Hans er businessmann og ser ut til å være eksepsjonelt god på det, men for meg var det en dårlig beslutning å hente inn Solskjær.

Les også: Solskjær frykter illojale Cardiff-spillere

Ville hatt Pulis

Det begrunner Dwyer slik: – Det er ser ut som han (Tan) tenkte at Solskjær har spilt for Manchester United og automatisk ville være rett mann, men vi trengte noen med Premier League-erfaring.

Og der Solskjær sliter med Cardiff er veteranen Tony Pulis i ferd med å berge Crystal Palace fra nedrykk.

– Tony Pulis har ikke akkurat gjort det dårlig i Palace. Han vet hva som kreves for å overleve. Han ville vært et godt valg som Cardiff-manager, og ikke glem at han vokste opp som «Bluebirds»-fan. Og igjen, han kunne kanskje holdt City oppe og vi hadde sluppet denne nedturen. City trengte også to-tre-fire erfarne spillere som kjenner Premier League og vet hva som er påkrevet. De kunne holdt oss oppe, sier Dwyer.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus