Øvrebø usikker på om han vil fortsette som toppidrettsjef

USIKKER PÅ EGEN FREMTID: Tore Øvrebø opplyser til ABC Nyheter at han ikke vet om han vil fortsette som Toppidrettssjef. (Foto: NTB scanpix)
USIKKER PÅ EGEN FREMTID: Tore Øvrebø opplyser til ABC Nyheter at han ikke vet om han vil fortsette som Toppidrettssjef. (Foto: NTB scanpix)

Da Tore Øvrebø ble innsatt som konstituert Toppidrettssjef i september, var han klar på at han ønsket å fortsette også etter OL. Nå er tonen en annen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da konstituert Toppidrettssjef Tore Øvrebø overtok vervet i september etter at Jarle Aambø trakk seg, var det i første omgang kun frem til etter at OL og Paralympics i Sotsji var over.

– Tar en vurdering ved utlysningen

Og da han ble forespurt om å ta over etter Aambø var rogalendingen klokkeklar i sine uttalelser. Han ønsket å fortsette også etter lekene i Russland.

– Ettersom jeg er konstituert, skal jeg ikke komme med noen programerklæring, men når jeg har takket ja til å være konstituert toppidrettssjef, innebærer det også at jeg har et ønske om å fortsette som toppidrettssjef også etter at konstitueringsperioden er over, sa Øvrebø til Olympiatoppens egne sider.

Nå er imidlertid tonen en annen fra Øvrebø.

« – Vi er i full gang med en bred og grundig evaluering av OL og Paralympics. Når det gjelder stillingen som Toppidrettssjef så avventer jeg utlysningen og tar en vurdering da», skriver Øvrebø i en sms til ABC Nyheter.

ABC Nyheter har spurt Øvrebø om hvorfor han i dag ikke lenger er sikker på at han vil fortsette i jobben. Det har Øvrebø ikke svart på.

Les også: – Aambø går av

Rognlien: – Å være toppidrettssjef er en utsatt jobb

Da det ble kjent at Øvrebø ville bli konstituert som toppidrettssjef var det allerede bestemt man skulle lyse ut stillingen på permanent basis etter Sotsji-OL. Men idrettspresident Børre Rognlien sa samtidig at Øvrebø kom til å bli Norges nye toppidrettssjef på permanent basis dersom han ønsket det selv.

– Nå er Tore (Øvrebø) konstituert fra 16. september og til over OL i Sotsji. Da vil vi avertere stillingen, men dersom Tore gjør en god jobb vil han ligge et hestehode foran alle andre søkere. Det har vi ikke lagt skjul på, sa idrettspresident Børre Rognlien til NTB.

Vel syv måneder senere har Rognlien «tonet ned» uttalelsene rundt Øvrebøs kandidatur.

– Det er en veldig utsatt og krevende jobb. Jeg regner med at hver enkelt som søker, vil tenke seg nøye om og drøfte det med familien. Slike stillinger er ofte så krevende at man må tenke gjennom hvordan det påvirker omgivelsene dine, uttalte Rognlien til NTB i mars.

Fornøyd med jobben

Generalsekretær i Norges idrettsforbund, Inge Andersen, har sagt at han er fornøyd med jobben Øvrebø har gjort så langt som toppidrettssjef.

– Han kom inn i en krevende periode, kun et halvt år før OL i Sotsji. Han har vært i systemet i mange år og har vært toppidrettsutøver selv, og han har løst jobben på en klok måte. Under hans ledelse var Olympiatoppen trygg på forberedelsene og gjennomføringen av OL.

Generalsekretæren anbefaler også Øvrebø å søke stillingen om å bli fast toppidrettssjef.

– Jeg vil tro at Tore har ambisjoner om å bli toppidrettssjef, men dette er en vurdering han og hans familie må ta sammen, har Andersen sagt til NTB.

Søknadsfristen for jobben som ny toppidrettssjef vil bli rundt 1. mai.

Siden 1991 har Bjørge Stensbøl, Jarle Aambø og Tore Øvrebø sittet i sjefsstolen på Olympiatoppen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus