Uhrenholdt Jacobsen snakker ut om brorens dødsfall

SNAKKER UT OM BRORENDS DØDSFALL: Astrid Uhrenholdt Jacobsen forteller for første gang etter OL om tiden da hun fikk beskjed om at hennes egen bror var gått bort. (Foto: NTB scanpix)
SNAKKER UT OM BRORENDS DØDSFALL: Astrid Uhrenholdt Jacobsen forteller for første gang etter OL om tiden da hun fikk beskjed om at hennes egen bror var gått bort. (Foto: NTB scanpix)

Astrid Uhrenholdt Jacobsen har ikke sovet en hel natt siden brorens bortgang.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For første gang etter OL i Sotsji forteller Astrid Uhrenholdt Jacobsen om den vanskelige tiden etter at broren brått gikk bort.

– Jeg har ikke sovet en hel natt etter at det skjedde. Sånn er det. Og sånn kommer det til å være inntil videre. Det går greit, til det ikke går greit. Jeg kommer til å leve med det som er skjedd alltid, sier langrennsløperen i et åpenhjertig intervju med VG tirsdag.

Bakgrunn: Astrid Uhrenholdt Jacobsen i sorg etter å ha mistet broren

– En bombe som gikk av

Beskjeden om at broren Sten Anders var gått bort kom på OLs åpningsdag. Astrid Uhrenholdt Jacobsen bestemte seg for å bli i Sotsji, men det var lenge usikkert om hun kom til å delta i noen konkurranser.

Fire dager etter at hun fikk den tunge beskjeden ble hun nummer fire på sprinten. I ettertid sier hun at valget om å bli værende var et riktig valg.

– Noen vil sikkert tenke at det er rart. Det var jo en bombe som gikk av. Jeg hadde ikke klart å rydde opp i kaoset om jeg ikke hadde gjort noe. Der var jeg i et miljø som var et trygt sted for meg, sier Jacobsen.

Les også: Uhrenholdt Jacobsen: - Jeg er OLs mest fornøyde fjerdeplassvinner

Trenger tid alene

Videre forteller hun om den enorme støtten hun opplevde og trekker spesielt frem de amerikanske løperne, sammen med de norske, som svært hjelpsomme under tiden i Sotsji.

På spørsmål om hva hun husker fra OL i februar sier hun at det kun er bruddstykker - som små filmsnutter.

Nå er sesongen over og Jacobsen sier hun trenger tid alene for å komme i vanlig gjenge igjen.

– Jeg må binde meg fast til hytta og satse på at ingen finner meg. Jeg trenger å være litt alene. Få tilbake søvnrutinene. At livet blir litt vanlig igjen, sier Jacobsen til VG.

Les også: Uhrenholdt Jacobsen: - Jeg tåler det

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus