Cardiff-fans vil beskytte klubben mot endringer

VIL BESKYTTE KLUBBEN MOT ENDRINGER: Cardiff-supporterne vil beskytte at eiere eller ledelse endrer noe som rokker ved klubbens identitet, tradisojon og eler historie. Nå har de skrevet et brev til det engelske fotballforbundet. (Foto: NTB scanpix)
VIL BESKYTTE KLUBBEN MOT ENDRINGER: Cardiff-supporterne vil beskytte at eiere eller ledelse endrer noe som rokker ved klubbens identitet, tradisojon og eler historie. Nå har de skrevet et brev til det engelske fotballforbundet. (Foto: NTB scanpix)

Supporterne til Ole Gunnars Solskjærs klubb frykter hva eier Vincet Tan kan finne på.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Cardiff City Supporters' Trust har skrevet et brev til det engelske fotballforbundet (FA) hvor de ber om at endringer ved en klubbes historie, tradisjon og identitet krever godkjennelse fra forbundet sentralt.

De frykter nemlig at den kontroversielle eieren Vincet Tan fortsetter å endre «vitale deler» rundt klubben.

Det skriver BBC mandag.

Tan pådro seg mange fans´vrede da han endret både klubbens draktfarge og emblem i 2012. Siden 1908 har Cardiff spilt med blå drakter, Tan ville ha «lykkens farge» Rød. I tillegg forsvant klubbens blå svale som hovedsymbol i emblemet. Inn kom en rød drage som det mest synlige.

«Uansett hvem som eier klubben kan de ikke enkelt bare få lov å kjøre over historie, tradisjon og supportere som i tiår har fulgt klubben. Vi legger også ved informasjon som viser at 85 prosent av de 1000 som ble spurt i en undersøkelse, motsetter seg rebrandingen av klubben vår» skriver foreningen i sitt brev til FA.

Nylig nektet forbundet at Hull City endret navn til Hull Tigers, og «The Bluebirds»-supporterne håper vedtaket skal skape presedens for fremtidige avgjørelser rundt engelske fotballklubber.

Cardiff sliter voldsomt i motbakke i Premier League denne sesongen. Lørdag fikk klubben dog en liten opptur da de sikret seg ett poeng borte mot WBA på overtid. Norske Mats Møller Dæhli utlignet til 3-3 langt ut i tilleggstiden etter at hjemmelaget hadde gått opp til 3-2 sekunder tidligere.

Cardiff ligger på 18. plass i Premier League, under streken, med 26 poeng. Laget får en stri tørn med å redde plassen da laget har spilt flere kamper enn noen av lagene som ligger rundt dem på tabellen.

Før kampen mot Liverpool forrige helg arrangerte store deler av Cardiff-fansen en protestmarsj mot klubbledelsen og Vincent Tan fordi de mente man de var i ferd med å rokke ved hele klubbens identitet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus