Politiet etterforsker supporterdødsfall som drap

Politiet har innledet drapsetterforskning og ber vitner om hjelp etter dødsfallet som rystet svensk fotball søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 43 år gammel supporter døde etter at han ble utsatt for vold i Helsingborg sentrum. Det skjedde i forbindelse med serieåpningen mellom Helsingborg og Djurgården.

– Det var en svart dag for svensk fotball, og det var også en dag som ble veldig mørk for oss som svensk politi. Vi hadde lagt ned utrolig mye krefter for å forberede oss til denne dagen, sier Tommy Sverngard i Helsingborg-politiet.

Oppladningen til kampen mellom Helsingborg og Djurgården var preget av mye bråk. Kampen ble sparket i gang som planlagt, men måtte avbrytes da Djurgården-supportere tok seg inn på banen like før pause etter at det ble kjent at en person var død.

– Med tanke på stemningen som rådde, mente vi at det umulig å fortsette fotballkampen. Derfor ble kampen avbrutt, og det oppsto ganske omfattende tumulter både inne på og utenfor arenaen, fortalte Sverngard.

Bakgrunn: Fotball-Sverige i sorg etter supporter-dødsfall

Ingen pågrepet

Ifølge politiet viser etterforskningen at det trolig er en gjerningsperson som har utøvd volden.

– Jeg tror det finnes flere personer som vet hvem som har gjort dette. Vi kommer til å gjøre alt vi kan for å oppklare dette, sa Caroline Aspinge.

Ingen er pågrepet etter den tragiske hendelsen, men politiet har avhørt flere personer.

– Vi ønsker å høre fra publikum hvis det er noen som har informasjon å gi til politiet. Finnes det eventuelle vitner tar vi gjerne imot dem. Vi ber om informasjon som kan kaste lys over dette, sier Martin Carlsson i politiets kommunikasjonsavdeling.

– Slått med flaske

Ifølge vitner var angrepet mot Djurgården-supporteren helt uprovosert.

– Det var tre personer som kom løpende. En av dem slo en glassflaske i mannens bakhode. Han faller sammen, og de begynner å slå og sparke ham, sier en 23 år gammel kvinne til Aftonbladet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus