Politiet rydder Rios slumstrøk før fotball-VM

Mer enn 1.000 politifolk gikk tidlig søndag morgen til aksjon i slumområdet Mare i Rio. Området skal «pasifiseres» før sommerens fotball-VM i Brasil.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Favelaen, eller slumområdet, ligger noen få kilometer fra storbyens flyplass. Stedet regnes for å være svært farlig og er et sentrum for narkotikatrafikk.

I alt 1.180 politifolk var involvert i operasjonen, som ble støttet av militæret. 14 pansrede kjøretøyer og fire helikoptre ble brukt, ifølge byen sikkerhetssekretariat.

Mare består av til sammen 16 nabolag og rundt 130.000 mennesker bor i området.

Trapper opp

Brasilianske myndigheter har trappet opp innsatsen for å roe ned volden i Rio de Janeiro før landet skal være vertskap for fotball-VM til sommeren. Det er gjennomført flere store «pasifiseringer» av slumområder i byen i forbindelse med dette.

Før søndagens aksjon hadde politiets pasifiseringsenhet (UPPS) installert seg i 174 favelaer i Rio de Janeiro. Slumområdene huser totalt rundt 600.000 personer.

Beslag

Under søndagens aksjon i Mare beslagla politiet store mengder narkotika og våpen som var gjemt i nærheten av den olympiske landsbyen og en skole, ifølge GloboNews.

Ifølge etterretningstjenesten kan narkotikasmuglere som hadde forlatt Mare da de ble varslet om aksjonen mandag, komme tilbake senere. Det kan bety at myndighetene står foran en langsiktig kamp for å holde området under kontroll.

Sju av fotballkampene, inkludert finalen, i årets fotball-VM skal gå i Rio de Janeiro. Byen er også vertsby for sommer-OL i 2016. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus