Tester ny konkurranseform i Kollen

NY ØVELSE I SKISKYTING: I romjula arrangeres det årlig en skiskyttersprint med to utøvere på hvert lag i Veltins-arena (bildet), én mann og én kvinne. Nå skal konkurranseformen testes ute - det skjer i Holmenkollen førstkommende søndag. (Foto: NTB scanpix)
NY ØVELSE I SKISKYTING: I romjula arrangeres det årlig en skiskyttersprint med to utøvere på hvert lag i Veltins-arena (bildet), én mann og én kvinne. Nå skal konkurranseformen testes ute - det skjer i Holmenkollen førstkommende søndag. (Foto: NTB scanpix)

Skiskytterne kan få ny sprintstafett på programmet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Førstkommende helg avsluttes årets skiskytingsesong med et fullspekket program i Holmenkollen, og på søndag vil Norges skiskytterforbund og det internasjonale skiskytterforbundet (IBU) teste ut en ny konkurranse i anledning avslutningen. Det skriver skiskyting.no på sine sider.

Formatet er ikke ukjent - det er hentet fra det populære romjulshowet fra Veltins-arena, hjemmebanen til fotballaget Schalke 04 i den tyske Bundesligaen.

Den nye konkurranseformen er en sprintstafett med én utøver av hvert kjønn på laget.

  • Lag: 1 kvinne + 1 mann
  • Start: Fellesstart med 30 lag (totalt 60 utøvere)
  • Rekkefølge: Kvinne – mann – kvinne – mann
  • Distanse:3,1km kvinne + 3,1km menn (1,5km + skyting + 1,5km + skyting + 0,1km til veksling)
  • Skyting: Runde 1 – LIGG – runde 2 – STÅENDE – veksling. Det er 5 skudd i magasinet pr serie, ingen ekstraskudd. Hver utøver gjennomfører 2 liggende og 2 stående skytinger, totalt 8 skytinger.
  • Hver bom: strafferunde på 50 m
  • Målgang: Rett etter siste skyting (og ev. strafferunde) direkte til mål

Ifølge skiskyting.no er det det norske skiskytterforbundet som har kommet med initiativet overfor det IBU.

Det er ennå ikke besluttet hva navnet på den eventuelle nye øvelsen skal være. «Super sprint mixed relay» og «Super mix» er navn man så langt har brukt som «arbeidstitler».

Det er allerede bestemt at øvelsen blir en del av konkurranseprogrammet til Ungdoms-OL på Lillehammer i 2016.

Norges skiskytterforbund skriver også at de har satt opp gratisbusser fra Simostranda og Lesja til søndagens konkurranser i Oslo.

Forbundet ønsker at innbyggerne på hjemstedene til Ole Einar Bjørndalen (Simostranda) og Tora Berger (Lesja) skal få hylle de to stjernene i verdenscupavslutningen.

Tora Berger skal gå sin siste internasjonale konkurranse med fellesstarten søndag. Hun legger opp etter sesongen.

Bjørndalen skulle egentlig også gi seg, men 40-åringen har bestemt seg for å fortsette til VM i Oslo i 2016.

Personvernpolicy