Rosicky-kanon avgjorde for Arsenal

Tomas Rosicky (t.h.) ble matchvinner for Arsenal i 1-0-seier over byrival Tottenham søndag. Her omfavnes han av Olivier Giroud. (Foto: Darren Staples / Reuters / NTB scanpix).
Tomas Rosicky (t.h.) ble matchvinner for Arsenal i 1-0-seier over byrival Tottenham søndag. Her omfavnes han av Olivier Giroud. (Foto: Darren Staples / Reuters / NTB scanpix).

Et vakkert skudd fra Tomas Rosicky etter litt over ett minutt ga Arsenal 1-0-seier over Tottenham i søndagens Nord-London-derby på White Hart Lane.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det hadde så vidt gått ett minutt før Rosicky tok Arsenal i føringen med en rakett av et skudd. Tsjekkeren gikk på et stormløp da gjestene brøt og spilte videre til Alex Oxlade-Chamberlain. I boksen fikk Rosicky tilbake ballen og hamret inn 1-0.

Spurs-forsvaret ble helt tatt på sengen. Vertene forventet ikke et kanonskudd fra det som så ut til å være en dårlig vinkel. Men Rosicky fant en måte og plasserte ballen hardt i lengste kryss.

– Dette er et fantastisk resultat. Derbykamper er alltid tøffe, så å vinne betyr mye for klubben og fansen. Da jeg fikk ballen, ville jeg bare skyte mot lengste hjørne. Det var et godt skudd, sa Rosicky ifølge TV 2.

Les også: Gerrard-straffer ble Uniteds mareritt

Arsenal spilte kompakt og lå tidvis dypt i banen på White Hart Lane, men gikk på sugende løp da det åpnet seg for kontringer mot Tottenhams høye forsvarslinje.

Det var også oppskriften da Alex Oxlade-Chamberlain etter et kvarter kom alene med keeper Hugo Lloris, men engelskmannen avsluttet svakt med en mislykket lobb.

Rufsete Szczesny

Tottenham hadde mye ballinnehav, men det var bortelaget som virket klart farligst før pause. Etter 36 minutter kunne Lukas Podolski gjort 2-0, men tyskeren skjøt i nettveggen fra skrå vinkel.

I annen omgang fikk Tottenham flere sjanser til å utligne. Den største muligheten kom etter rufsete feltarbeid av Wojciech Szczesny i det 48. minutt.

Arsenals polske keeper rotet det til da han prøvde å gjøre en enhåndsredning, men han glapp ballen og serverte Nacer Chadli. Belgierens skuddforsøk ble reddet i siste liten da både Laurent Koscielny og Per Mertesacker kastet seg ned for å beskytte eget mål.

Første på sju år

Elleve minutter før slutt var det bare en lynrask Lloris som stoppet Arsenal fra å doble til 2-0. Franskmannen slang seg ned i tide og reddet Mertesackers skudd fra ti meter.

Det var Arsenals første borteseier over Tottenham i serien siden høsten 2007. Arsène Wengers mannskap klatret opp til tredjeplass og er fortsatt med i gullkampen. Klubben er fire poeng bak serieleder Chelsea, som har én kamp mer spilt.

For Tottenham var det klubbens annet strake nederlag i Premier League.

– Vi leverte en god prestasjon, men vi fikk ikke et resultat. Fansen vil ikke være fornøyd med det, men alle som så kampen vet at vi ikke fortjente å tape, sa Spurs-manager Tim Sherwood.

De liljehvite ligger på femteplass og kan nok legge bort håpet om mesterligaspill neste sesong.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus