Suveren Johaug avgjorde verdenscupen

SUVEREN: Therese Johaug sikret sammenlagtseieren i verdenscupen da hun knuste Marit Bjørgen på jaktstarten. Foto: Anders Wiklund / TT / NTB scanpix
SUVEREN: Therese Johaug sikret sammenlagtseieren i verdenscupen da hun knuste Marit Bjørgen på jaktstarten. Foto: Anders Wiklund / TT / NTB scanpix

Therese Johaug knuste Marit Bjørgen på søndagens jaktstart og vant verdenscupen i langrenn sammenlagt for første gang.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Therese Johaug (25) knallet til med sin første sammenlagtseier i verdenscupen, men gir seg ikke der.

Et gedigent seiershyl vitnet om at dette var en seier som smakte ekstra godt. Johaug var klart bedre enn Marit Bjørgen de to siste dagene i Falun, og da tok hun sammenlagtseieren som svært få hadde tro på etter Bjørgens kalasform i OL og i etterkant.

– Jeg måtte nesten juble litt for den seieren her. Det var en stor dag for meg at jeg klarte dette her. Jeg har følt meg som en outsider siden jeg kom hit til Falun og visste at dette kom til å bli hardt. Både jeg selv og alle andre rundt meg trodde at Marit ville dra i land dette, sa Johaug.

25-åringen har vunnet VM-gull før, men rangerte verdenscupseieren på øverste nivå.

– Jeg rangerer dette veldig høyt. Dette viser at jeg har hevet meg både på de lengre distansene og på de korte distansene som sprint. Du må være i toppen gjennom hele vinteren og vise solid form fra november til mars for å vinne, og da er det veldig artig å klare dette. Det har vært en lang sesong som har gått veldig fort, og nå må vi bare nyte framover til vi starter opp igjen treningen 1. mai.

Kjørt

Det Johaug gjorde i Falun i helgen var intet mindre enn imponerende. Hun ga seg ikke, selv om all fornuft tilsa at Bjørgen ville ta det hjem i den formen hun har vist. Johaugs jernvilje avgjorde.

– Jeg trodde selv at det egentlig var kjørt, men jeg hadde en vanvittig god dag i går og en vanvittig god dag i dag. Formen har vært god i hele helga, mens Marit kanskje har hatt en litt dårlig formperiode akkurat denne helga. Det gjelder å ikke gi seg før det er slutt. Jeg sa da jeg kom hit at jeg ikke gir meg før vi kommer til søndagen, og det fikk jeg betalt for i dag. I den formen Marit har hatt så skjønte jeg at jeg måtte overgå meg selv for å klare det. Dette er nok et bevis på at det går opp og ned i denne sporten. Det gjelder å ikke deppe, men å se framover og ta steg for steg.

– Hva tenker du om neste sesong?

– Jeg må bare fortsette å jobbe med det jeg har gjort, lære fra de andre jentene, spesielt fra dem som er blitt bedre i sprint, som både Ingvild (Flugstad Østberg) og Maiken (Caspersen Falla).

Tap med fatning

Bjørgen misset på målstreken i kampen om å ta sin fjerde sammenlagtseier i verdenscupen. Det tok hun med stor ro. Hun virket oppriktig glad for at Johaug klarte jobben sin. Bjørgen skjønte etter hvert under søndagens jaktstart at hun ikke hadde farten inne til å ta igjen Johaug. 15 sekunder ble til 29 sekunder. Johaug vant verdenscupen med 47 poeng ned til Bjørgen.

– Da det ble 19 sekunder, skjønte jeg at det ikke gikk. Men det har vært en fantastisk sesong. Jeg har flere OL-gull og mange verdenscupseirer. Jeg var med inn til døra selv om jeg ikke gikk Tour de Ski, og jeg må rett og slett være superfornøyd med sesongen.

– Jeg har vært litt sliten og tung denne helga, det kjente jeg etter sprinten fredag. Jeg har nok vært litt sliten etter OL med mange tøffe verdenscuphelger i etterkant. Therese var bedre i helga og hadde mer overskudd, sa Bjørgen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus