Meny

«NorthugJr» med 270.000 kroner i pokertap før femmila

Petter Northug har aldri lagt skjul på at han er glad i å spille poker. Her er skiesset fotografert under NM i poker i Riga i 2011. Foto: Tore Meek / NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lørdag formiddag ble 270.000 kroner tapt fra Petter Northugs pokerkonto.

Det melder TV 2, som har fått bekreftet av kilder at pokerkontoen som har vært aktiv tilhører skiløperen.

Det er likevel usikkert om det var Northug selv som spilte fra kontoen lørdag formiddag.

Forrige uke meldte flere aviser, deriblant ABC Nyheter, at nettpokerkontoen tilhørende Petter Northug tapte 127.00 kroner etter at han ble vraket fra det norske laget til 15 kilometeren under OL i Sotsji.

Ifølge sporingssiden highstakesDB.com var Northugs pokerkonto aktiv ved flere anledninger lørdag formiddag og utover ettermiddagen.

Resultatet er et tap på over 270.000 kroner.

Les også: – Tapte 127.000 kroner i poker etter OL-vrakingen

Etter forrige tap ble landslagssjef Vidar Løfshus konfrontert med pokerspillingen. Da var svaret at dette er en del av Northugs livsstil.

– Det er uproblematisk for meg. Poker er noe Petter har drevet med hele sitt liv. Det er en del av hans livsstil. Så lenge det ikke går ut over resultatene i løypa, så har vi ingen restriksjoner mot dette under et mesterskap, sa Løfshus til TV 2.

- God avkopling

I et intervju med Vi Menn i 2010 uttalte Northug at poker er en god avkopling.

– Absolutt. Hvis jeg skulle tenkt langrenn 24 timer i døgnet, hele året, hadde jeg blitt en dårligere løper. Jeg hadde mistet motivasjonen for all den harde treninga om jeg ikke hadde hatt annet å tenke på. Toppidrettsutøvere i langrenn er nødt til å ha noe å koble av med, for å prestere gjennom en lang vinter, sa han den gang.

Intervjuet med mannebladet ble gjort etter at Norges Idrettsforbunds øverste administrative leder, generalsekretær Inge Andersen, kritiserte Northug for å bruke tiden på kortspillet. Han var bekymret for at pokerspillingen skulle ødelegge Northugs langrennskarriere.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus