Lampard berget Chelsea-seier på overtid

Frank Lampard ble matchvinner på overtid. Her er Chelsea-veteranen i duell med Evertons Kevin Mirallas. (Foto: Toby Melville, Reuters / NTB scanpix)
Frank Lampard ble matchvinner på overtid. Her er Chelsea-veteranen i duell med Evertons Kevin Mirallas. (Foto: Toby Melville, Reuters / NTB scanpix)

Chelsea imponerte ingen hjemme mot Everton i Premier League lørdag, men et frispark på overtid fra Frank Lampard sikret 1-0-seier.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Everton så ut til å få med seg ett viktig poeng i jakten på mesterligaplass, men måtte se at arbeidsinnsatsen på Stamford Bridge ikke ga uttelling.

Frank Lampards frispark på overtid lurte en passiv Tim Howard, som presset av John Terry, slapp skuddet forbi seg. Dermed beholder Chelsea tabelledelsen i Premier League uansett hvordan det går med gullutfordrerne i helgen.

– Flott ball fra «Lamps». Jeg fikk en touch på den, og så gikk inn via Howard, påsto Terry overfor BT Sport. Lampard ble kreditert scoringen, selv om TV-reprisene ikke ga noe klart svar.

Viktige poeng

Tidligere i kampen hadde Howard vartet opp med fine redninger da Samuel Eto'o, Eden Hazard, Lampard og Branislav Ivanovic alle prøvde seg.

Everton begynte best i London, men Petr Cech stoppet det lille bortelaget klarte å få på mål. Igjen viste Merseyside-laget bra spill, men lite sting i den siste tredelen av banen.

– Vi er veldig fornøyde med seieren og tre poeng. Vi gjorde det vanskelig for oss selv, men Everton er gode og spiller veldig godt under Martinez. Det var tøft, sa Terry.

På etterskudd

Dermed har ikke Everton fortsatt ikke vunnet borte mot Chelsea siden Paul Rideout ordnet 1-0-seier i 1994. Siden er det blitt 10-9-0 fordel Chelsea i tilsvarende kamp.

Serieleder Chelsea står med pene 12-2-0 hjemme denne sesongen. Ikke siden Queens Park Rangers vant 2. januar i fjor, har blåtrøyene sett seg slått i egen lekegrind.

Everton ser ut til å havne på etterskudd i jakten på en plass blant de fire beste i Premier League. For femte gang på rad reiser «Toffees» hjem til Liverpool uten seier på bortebane.

Everton-manager Roberto Martinez har dårlig statistikk på Stamford Bridge. Fem av fem forsøk har gitt tap for den tidligere Wigan-manageren.

Personvernpolicy